lauantai 25. kesäkuuta 2011

Sattmarkin tupa nostalgiankaipuuseen

Sattmarkin tupa Paraisilla on ollut olemassa "aina", ainakin minulle. Olen käynyt siellä lapsena mökkireissuilla, ja silloiset omistajat olivat tuttujamme. Oi nostalgiaa siis. Kahvilan omistajat ovat vaihtuneet sitten lapsuusvuosien, ja toiminta on paisunut aiemmasta. Pihassa on kalakauppa, mattomyyjä ja sisustuspuoti. Kaunis kirjakin on saariston suloisimmasta kahvilasta tehty.
Sattmarkia voi fiilistellä kirjastakin ja vakoilla kakkujen reseptejä.
Ennen Sattmarkissa tilattiin kahvia ja korvapuustia, nyt lattea ja moussekakkua. Kuparikahvipannun sijaan nurkassa kiiltelee hieno espresso/cappuccino/latte-kone. Kahvila notkuu uusromanttisia tuontiherkkuja, kuten hilloja ja suklaita sekä Sattmarkin omaa tuotantoa olevia erikoisuuksia, kuten tämän kesän uutuuslimsoja. Ovat tehty kuulemma aidoista marjoista, ilman lisäaineita. Hinta on kuitenkin niin kova, 4€ / pikkupullo, että piheys iski.

Sattmarkissa myydään söpöjä tuontiherkkuja ja omaa tuontantoa.


Nautimme saaristopäivän lopuksi sitä lattea ja haudutettua teetä sekä tiramisua, joka oli leivottu kakun malliseksi. Ohje Sattmarkin tiramisuun löytyy kirjastakin, kurkkasin. Pala oli kaunis ja kakku kostea ja herkullinen. Latte oli yllättävän laimeaa, kahvia olisi saanut olla vähän enemmänkin. Ja kuten melkein aina kahviloissa, maito voisi olla kuumempaa.

Tiramisukakku
Ehkä se on nostalgiankaipuuta, että tuossa ihanassa kesäparatiisissa kaipaan sitä mokkamasterilla keitettyä tavallista kahvia kuparipannusta tarjoiltuna. Ja korvapuusteja. Tänne tulen kuitenkin aina uudelleen, melkein kuin koko paikka olisi valmiina lihasmuistissa.

2 kommenttia:

  1. Osuin tänne vahingossa kun etsin bataattiohjetta ja tämä postaus osui silmiini. Juuri tänään tultiin Sattmarkista ja on todella kiva paikka. Hyvät munkin ja yställinen palvelu. :)

    VastaaPoista
  2. Niin on tosi ihana paikka. Toivottavasti löysit bataattiohjeen ja osut tännekin uudelleen! :)

    VastaaPoista