Uusi suosikkini Grillikirja esittelee erilaisia maustevoita, kuten tomaattivoita, rakuunavoita ja fetavoita. Päätin käyttää kaapista omia suosikkejani ja tein lime-tillivoita paistetun kalan päälle.
Yhteen pötköön, josta saat ainakin kymmenkunta maustevoinappia, tarvitset:
150 g voita
1 dl tillisilppua
puolikkaan limen mehu
(luomusitruunan kuoriraastetta)
1 pieni valkosipulin kynsi murskattuna
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl sokeria
Vajaa 1 tl sormisuolaa/gourmetsuolaa tms.
Sekoita kulhossa huoneenlämpöisen voin joukkoon kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Itse pehmitin jääkaappikylmää kivikovaa voita varovasti mikrossa sulatusteholla. Muotoile voiseoksesta leivinpaperin päälle pötkö ja rullaa se paperin avulla tasaiseksi. Säilytä maustevoi kokonaisena jääkaapissa tai viipaloituna pakastimessa, etenkin jos säilytät sitä pidempään.
Yhteen pötköön, josta saat ainakin kymmenkunta maustevoinappia, tarvitset:
150 g voita
1 dl tillisilppua
puolikkaan limen mehu
(luomusitruunan kuoriraastetta)
1 pieni valkosipulin kynsi murskattuna
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl sokeria
Vajaa 1 tl sormisuolaa/gourmetsuolaa tms.
Sekoita kulhossa huoneenlämpöisen voin joukkoon kaikki ainekset ja sekoita hyvin. Itse pehmitin jääkaappikylmää kivikovaa voita varovasti mikrossa sulatusteholla. Muotoile voiseoksesta leivinpaperin päälle pötkö ja rullaa se paperin avulla tasaiseksi. Säilytä maustevoi kokonaisena jääkaapissa tai viipaloituna pakastimessa, etenkin jos säilytät sitä pidempään.
Kommentit
Lähetä kommentti