perjantai 17. kesäkuuta 2011

Munakokkeli tomaattien kera eli strapatsatha

Tätä helppoa kesäruokaa teen aina, kun jääkaapissa ei ole "mitään". Meillä on yleensä aina tomaatteja ja luomumunia kaapissa, ja paljon muuta ei tarvitakaan. Kreikkalaiset kutsuvat tätä nimellä strapatsatha.



3 kypsää tomaattia
suolaa, pippuria
ripaus sokeria
1 kynsi valkosipulia
1 kevätsipuli
muutama lehti tuoretta oreganoa
4-6 kpl luomumunaa
4-6 rkl maitoa
voita paistamiseen
n. 1 dl juustoa (esim. emmental) raastettuna

Pilko tomaatit pieniksi, lisää joukkoon silputtu kevätsipuli varsineen, valkosipulin kynsi hienonnettuna, yrttihakkelus, suola, mustapippuri ja ripaus sokeria. Valmista munakokkeli tavalliseen tapaan: Riko toiseen kulhoon munat ja lisää yhtä monta ruokalusikallista maitoa kuin käytät munia. Mausta suolalla ja pippurilla, vatkaa kevyesti. Paista munakokkeli voissa ja kun se on melkein valmista, lisää pannulle tomaattiseos ja sekoita osittain kokkelin joukkoon. Anna lämmetä. Ripottele päälle juustoa ja tarjoile.

Mukaan sopivat myös mm. fetajuusto, pekoni tai ilmakuivattu kinkku. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti