sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana.



Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle.

1,2 kg naudan kulmapaistia
1,5 rkl voita tai margariinia
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
1 litra vettä
2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms.
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
6 rkl tomaattipyrettä
2-3 rkl dijon-sinappia
1-2 rkl ketsuppia
2-3 rkl soijaa
4-5 porkkanaa paloiteltuna
2 sipulia isohkoina lohkoina
2 prk ruokakermaa
1 pkt Koskenlaskijaa

Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannulla litra vettä, lisää joukkoon liemikuutiot/fondiainekset sekä muut mausteet: tomaattipyre, sinappi, ketsuppi, soija, yksi pieni sipuli silppuna sekä valkosipuli. Kaada liemi lihapalojen päälle. (Lisää vettä, jos palat eivät peity liemeen.) Kypsennä 200 C kiertoilmauunissa noin tunnin ajan. Lisää sitten ruokakerma ja sulatejuusto paloina sekä pilkotut kasvikset. Kypsennä vielä 1-2 tuntia, kunnes liha on täysin mureaa.

Tarjoa raikkaan salaatin kera ja lisäksi halutessasi esim. risottoriisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti