Tänään Amerikassa vietetään Kiitospäivää. Facebookissa Suomeen muuttaneet amerikkalaiset toivottelevat Happy Thanksgivingiä ja kaipaavat juurilleen. Mekin ollaan saatu kutsu amerikkalaisen ystävän pitämiin juhliin, jotka kuitenkin pyhien puutteessa pidetään vasta viikonloppuna. Olen lupautunut tekemään juhliin aitoamerikkalaisen kurpitsapiirakan, ja vähän jännittää tarjoilla sitä natiiveille vuoden tärkeimmässä perhejuhlassa... Kurpitsasose odottaa jo valmiina, ja sitä tulikin yhdestä muhkeasta myskikurpitsasta litran saavi, joten muutakin käyttöä mössölle piti keksiä.
Herkullinen tapa ujuttaa ylijäämäsose käyttöön oli myskikurpitsapesto. Maistui ihanalta pinaatti-ricotta-täytteisten tuoreraviolien kanssa. Onneksi pakkasessa on vielä yksi satsi kurpitsasosetta, teen tätä uudestaankin.
n. 2 dl myskikurpitsaa keitettynä ja soseutettuna
Kunnon loraus oliiviöljyä
Valkosipulin kynsi
Suolaa ja mustapippuria
Lisäksi parmesania. Siinä kaikki. Ihanaa.
Herkullinen tapa ujuttaa ylijäämäsose käyttöön oli myskikurpitsapesto. Maistui ihanalta pinaatti-ricotta-täytteisten tuoreraviolien kanssa. Onneksi pakkasessa on vielä yksi satsi kurpitsasosetta, teen tätä uudestaankin.
Myskikurpitsapesto pastalle
n. 2 dl myskikurpitsaa keitettynä ja soseutettuna
Kunnon loraus oliiviöljyä
Valkosipulin kynsi
Suolaa ja mustapippuria
Lisäksi parmesania. Siinä kaikki. Ihanaa.
Kommentit
Lähetä kommentti