sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Sadepäivän lohturuokaa: mausteiset bataattiranskalaiset

Löysin tämän reseptin kerran etsiessäni jotain kivaa bataattiohjetta, ja se on pyörinyt mielessäni pitkään. Nyt sain aikaiseksi tehdä niitä, sillä mausteiset bataattiranskikset sopivat täydellisesti kesäkuisen kolean sadepäivän lounaaksi. Ranskikset onnistuivat täydellisesti, vaikka ohjeen valkuaisvaahto ensin kummeksutti. Se toimi kuitenkin erinomaisesti ja sen avulla ranskiksista tuli ihanan rapeita. Ehdin hädintuskin ottaa kuvan ennen kuin nämä tuli tuhottua - todella herkullista!


Rapean mausteista pintaa...

Alkuperäinen ohje on amerikkalaisen bloggaajan Joy the Bakerin, ja tässä oma versioni herkusta:

1 keskikokoinen bataatti tai puolikas suuri
1 rkl oliiviöljyä
1 munanvalkuiainen
1 tl curryjauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta
suolaa

Dippi:
2 dl maustamatonta luonnonjugurttia (10%)
juustokuminaa ja chilijauhetta maun mukaan

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita uunipelti samalla uuniin lämpeämään. Pese ja kuori bataatti, ja paloittele se sitten raskalaisten perunoiden malliseksi. Tikut saavat olla melko ohuita, jotta ne ehtivät hieman rapeutua uunissa. Sekoita bataattitikkujen joukkoon oliiviöljy ja asettele ne sitten leivinpaperin päälle odottamaan. Ripottele päälle suolaa. Vaahdota munanvalkuinen tanakaksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon nopeasti mausteet. Ota pelti uunista ja siirrä bataattitikut leivinpaperin kanssa kuumalle pellille. Lusikoi vaahto bataattien päälle ja järjestele maustevaahtoa nopeasti käsin vähän joka ranskiksen päälle. Vaahto sulaa nopeasti, joten älä aikaile. Paista bataattiranskalaisia n. 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja maustevaahto on rapeutunut niiden päälle. Tarjoa kuumina jugurttidipin kanssa.

1 kommentti:

  1. Pitää kokeilla sit joskus, kun taas pääsee kokkailemaan uunin kanssa...

    VastaaPoista