Siirry pääsisältöön

Tomaattinen mozzarella-broilerivuoka

Taaperomme rakastaa kanaa - itse asiassa kommentti "kanaa" on synonyymi herkkuruualle :D Tämäkin broileriruoka katosi nopeasti hyväksyvien "kanaa"-kommenttien saattelemana. Täysjyvä-couscous sopi tähän hyvin lisäkkeeksi. Tein ison tuplasatsin parille päivälle, sillä ruuanlaittoon ei tunnu nykyään olevan aikaa millään.



Pääruokana pienelle perheelle kahtena päivänä tai kerralla n. viidelle

800 g - 1 kg broilerin maustamatonta rintafileetä + oliiviöljyä, kuivattua timjamia ja valkosipulin kynsi
3 prk tomaattimurskaa (à 400 g)
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
Puoli tuubia tomaattipyrettä (esim. Pirkka)
Puolisen purkkia punaista pestoa
Timjamia, provencen yrtit -mausteseosta, mustapippuria
Ripaus intiaanisokeria
Kourallinen parmesania raasteena
2 pkt mozzarellaa (17%)
puoli punttia tuoretta basilikaa

Pesto:
1 dl oliiviöljyä
puoli punttia tuoretta basilikaa
1/2 valkosipulin kynsi (pieni)
pari rkl pinjansiemeniä
puoli desiä parmesania raasteena
-> Soseuta ainekset sauvasekoittimella.

Valmista ensin tomaattikastike: kuullota sipulihakkeet, lisää tomaattimurska, punainen pesto, pyree ja mausteet ja keittele kokoon puolisen tuntia. Paista sillä aikaa isoiksi paloiksi leikattuja, öljyllä, timjamilla ja valkosipulilla maustettuja broilerinpaloja uunissa 225 C noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta meheviä. Siirrä paistetut broilerit mehuineen suureen uunivuokaan ja kaada tomaattikastike päälle. Ripottele päälle parmesanraaste ja lopuksi mozzarella-siivut. Paista 225 C, kunnes mozzarella sulaa ja ruoka saa kauniin värin, n. 10 minuuttia. Revi päälle tuoretta basilikaa. Tarjoa lisäksi täysjyvä-couscousia ja itsetehtyä pestoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana.



Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle.

1,2 kg naudan kulmapaistia
1,5 rkl voita tai margariinia
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
1 litra vettä
2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms.
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
6 rkl tomaattipyrettä
2-3 rkl dijon-sinappia
1-2 rkl ketsuppia
2-3 rkl soijaa
4-5 porkkanaa paloiteltuna
2 sipulia isohkoina lohkoina
2 prk ruokakermaa
1 pkt Koskenlaskijaa

Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannulla litra vettä, lisää …

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera.




1 kg naudan paahtopaistia
Vähän öljyä
suolaa ja pippuria

Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
(vajaa) 1 dl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl
ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C on kuitenkin optima…

Kinuski-puolukka-juustokakku

Kerta se on ensimmäinenkin, liivatteen käytössäkin. Minulla on ollut aika ylitsepääsemättömiä epäluuloja liivatteen käyttöä kohtaan omassa keittiössäni, mutta nyt päätin rohkaista mieleni, kun iski vastustamaton himo tehdä juuri näitä makuja viikonlopun kahvivieraille. Kannatti - kinuski ja puolukka on täydellinen pari!


Kakun ohje on hyvin pitkälti peräisin täältä. Ostin liivatelehtien sijaan liivatejauhetta, joka oli todella helppokäyttöistä. Ehkä ensi kerralla kokeilen kuitenkin uutta Vege-geliä. Liivatejauhe ei taida toimia ihan yhtä tehokkaasti kuin liivatelehdet, mutta kakku hyytyi kohtuullisen hyvin jauheellakin ilman liotusta. Suosittelut!