tiistai 24. tammikuuta 2012

Tomaattinen mozzarella-broilerivuoka

Taaperomme rakastaa kanaa - itse asiassa kommentti "kanaa" on synonyymi herkkuruualle :D Tämäkin broileriruoka katosi nopeasti hyväksyvien "kanaa"-kommenttien saattelemana. Täysjyvä-couscous sopi tähän hyvin lisäkkeeksi. Tein ison tuplasatsin parille päivälle, sillä ruuanlaittoon ei tunnu nykyään olevan aikaa millään.



Pääruokana pienelle perheelle kahtena päivänä tai kerralla n. viidelle

800 g - 1 kg broilerin maustamatonta rintafileetä + oliiviöljyä, kuivattua timjamia ja valkosipulin kynsi
3 prk tomaattimurskaa (à 400 g)
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
Puoli tuubia tomaattipyrettä (esim. Pirkka)
Puolisen purkkia punaista pestoa
Timjamia, provencen yrtit -mausteseosta, mustapippuria
Ripaus intiaanisokeria
Kourallinen parmesania raasteena
2 pkt mozzarellaa (17%)
puoli punttia tuoretta basilikaa

Pesto:
1 dl oliiviöljyä
puoli punttia tuoretta basilikaa
1/2 valkosipulin kynsi (pieni)
pari rkl pinjansiemeniä
puoli desiä parmesania raasteena
-> Soseuta ainekset sauvasekoittimella.

Valmista ensin tomaattikastike: kuullota sipulihakkeet, lisää tomaattimurska, punainen pesto, pyree ja mausteet ja keittele kokoon puolisen tuntia. Paista sillä aikaa isoiksi paloiksi leikattuja, öljyllä, timjamilla ja valkosipulilla maustettuja broilerinpaloja uunissa 225 C noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta meheviä. Siirrä paistetut broilerit mehuineen suureen uunivuokaan ja kaada tomaattikastike päälle. Ripottele päälle parmesanraaste ja lopuksi mozzarella-siivut. Paista 225 C, kunnes mozzarella sulaa ja ruoka saa kauniin värin, n. 10 minuuttia. Revi päälle tuoretta basilikaa. Tarjoa lisäksi täysjyvä-couscousia ja itsetehtyä pestoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti