perjantai 4. marraskuuta 2011

Köpiksen syysherkut

Vietimme pientä syyslomaa Kööpenhaminassa jokin aika sitten, kiva kaupunki! Herkkujakin tuli tietenkin testattua. Enemmän Köpiksestä ja tanskalaisesta herkkuperinteestä on kirjoittanut Hapsuli. Tanska on melko kallis maa, myös ruuan suhteen. Hotellin alakerran iki-ihanassa luomuleipomossa leivonnaiset olivat erityisen tyyriissä hinnoissa, mutta eihän niiden ohi siltikään päässyt. Perinteinen (aamiais?)herkku Tanskassa on paahtoleipäsuklaa, eli kuuman paahtoleipäviipaleen päälle laitetaan tuota nimenomaista tarkoitusta varten kehitettyä ohutta suklaata, joka sulaa ihanasti paahtiksen päälle. Erittäin hyvää maitokahvin kanssa.

Karmea kännykkäkuva suklaapaahtiksista. Maku on vakuuttavampi kuin kuva ;)
Mitään kovin perinteistä tanskalaista keittiötä en päässyt testaamaan matkan aikana, vaan ravintolavalinnat olivat pikemminkin kansainvälisiä ja aasialaissävytteisiä. Erittäin kiva konsepti oli Mongolian barbeque, missä valittiin tuoreita raaka-aineita lautaselle, kuten kypsentämätöntä lihaa ja kasviksia, ja wokki-kokki valmisti annoksen odottaessa. Hyvää, tuoretta ja herkullista.

Köpiksessä piti tietenkin vierailla Tivolissa, jossa oli sopivasti Halloween-viikonloppu tuhansine kurpitsoineen. Alue on säilyttänyt vanhan charminsa hyvin nykyaikaisista huvipuistolaitteista huolimatta. Wanhan ajan karuselli oli riittävän jännittävä alle 2-vuotiaalle matkaajallemme. Hans Christian Andersenin satujuna taisi olla äidistä ihanampi kuin lapsesta ;) Tivoli on myös herkuttelijan kohde, sillä alueella on valtava valikoima ravintoloita ja kahviloita pikaruokaloista Michelin-tähdelliseen ravintolaan. Meidän valintamme lapsilauman kanssa oli Wagamama, aasialaishenkinen nuudeliravintola.

Inkiväärikananuudeli oli herkullista ja maistui taaperollekin

Lastenannosta sai odottaa ikuisuuden

Ravintola oli siisti ja konsepti toimiva kaikilta muilta osin paitsi lastenruokien - ravintolassa ruoka tuodaan pöytään sitä mukaa kun se valmistuu, jotta annokset ovat mahdollisimman tuoreita, mutta lasten annoksia sai odottaa järjettömän kauan. Ei ole paljon järkeä tilata pienille omia annoksia, kun he nälissään kuitenkin tuhoavat vanhempien annokset omiaan odottaessa!

Harmi kyllä tanskalaiset ableskiverit, eli pikkumunkit, jäivät testaamatta tällä reissulla. No onpahan syy palata Tanskaan vielä joskus ;) Juomien koko muuten hämmästytti tällä reissulla - iso kokis tai olut on tosiaan ISO, lähempänä litraa kuin puolikasta, olisikohan koko ollut 0,75l. Massiivinen tuoppi joka tapauksessa! Skål!

2 kommenttia:

  1. Johku kehuskeli, että sillä on sellainen pannu, niin menette vaan sinne joku ilta vaatimaan ableskivereita ;).

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa vaan! Kannattaa ehkä kuitenkin varoittaa hiukan etukäteen, että ehdin tarkistamaan onko kaikkia tarvittavia tykötarpeita kaapissa ;)

    VastaaPoista