Tämä supernopea appelsiinikuivakakku päätyi meillä isänpäivän kahvipöytään. Se on mukaelma netistä löytämästäni Elviksen keittiön ohjeesta. Jogurtit ja sitrukset takaavat mehevän lopputuloksen.
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maustettua jogurttia, esim. appelsiini, hedelmäpommi tms.
1,5 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin mehu puristettuna
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 sitruunan kuori raastettuna
200 g sulatettua margariinia
Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1-2 rkl appelsiinimehua
sokeroituja appelsiininkuoripaloja
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää jauhot ja sooda. Yhdistä jugurtit, purista joukkoon appelsiinimehu ja lisää kuoriraasteet ja vaniljasokeri. Sekoita jogurttiseos ja sulatettu rasva varovasti taikinaan, ja paista voidellussa ja jauhotetussa irtopohjavuuassa 175 C n. 45 minuuttia. Voit kuorruttaa jäähtyneen kakun tomusokeri-appelsiininmehuseoksella.
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maustettua jogurttia, esim. appelsiini, hedelmäpommi tms.
1,5 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin mehu puristettuna
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 sitruunan kuori raastettuna
200 g sulatettua margariinia
Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1-2 rkl appelsiinimehua
sokeroituja appelsiininkuoripaloja
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää jauhot ja sooda. Yhdistä jugurtit, purista joukkoon appelsiinimehu ja lisää kuoriraasteet ja vaniljasokeri. Sekoita jogurttiseos ja sulatettu rasva varovasti taikinaan, ja paista voidellussa ja jauhotetussa irtopohjavuuassa 175 C n. 45 minuuttia. Voit kuorruttaa jäähtyneen kakun tomusokeri-appelsiininmehuseoksella.
Kommentit
Lähetä kommentti