sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Appelsiinijogurttikakku

Tämä supernopea appelsiinikuivakakku päätyi meillä isänpäivän kahvipöytään. Se on mukaelma netistä löytämästäni Elviksen keittiön ohjeesta. Jogurtit ja sitrukset takaavat mehevän lopputuloksen.



5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maustettua jogurttia, esim. appelsiini, hedelmäpommi tms.
1,5 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin mehu puristettuna
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 sitruunan kuori raastettuna
200 g sulatettua margariinia

Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1-2 rkl appelsiinimehua
sokeroituja appelsiininkuoripaloja

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää jauhot ja sooda. Yhdistä jugurtit, purista joukkoon appelsiinimehu ja lisää kuoriraasteet ja vaniljasokeri. Sekoita jogurttiseos ja sulatettu rasva varovasti taikinaan, ja paista voidellussa ja jauhotetussa irtopohjavuuassa 175 C n. 45 minuuttia. Voit kuorruttaa jäähtyneen kakun tomusokeri-appelsiininmehuseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti