keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Rakuunavoi lehtipihville ja uunijuuresranskikset

Söin tässä taannoin Blankossa perinteisyyden puuskassa lapsuuden suosikkiannokseni - lehtipihvin ja ranskalaiset. Hyvin se annos toimi vieläkin. Maustevoinappi pihvin päällä kuuluu tietenkin asiaan. Grillikirjasta (Herkullisia ruokia, marinadeja, kastikkeita ja höysteitä) vaikutteita saanut rakuunavoi maistui hyvältä myös kotona lehtipihvin päällä.


Rakuunavoi
100 g voita
1,5 rkl kuivattua rakuunaa
2 valkosipulin kynttä puristettuna
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl tuoreita yrttejä pienenä silppuna (esim. oregano, sitruunamelissa)
mustapippuria rouheena

Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä tai pehmitä sitä varovasti mikrossa sulatusteholla 5-10 sek kerrallaan. Vatkaa kaikki aineet voihin haarukalla tai sekoita käsin. Muotoile leivinpaperilla seoksesta pötkylä ja laita jääkaappiin kovettumaan.

Tarjoile rakuunavoi esim. lehtipihvin ja juuresranskisten kera. Itse nuijin naudan ulkofileepihvit ohuiksi ja paistoin nopeasti kypsäksi. Uuniin bataattia, perunaa ja porkkanaa, 200 C n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti