Viime viikonloppuna vietettiin kiitospäivää, Thanksgivingiä. Amerikkalainen ystäväni Julia viettää lempparijuhlaansa aina näyttävästi, ja tänäkin vuonna pöydät notkuivat aivan uskomattomia herkkumääriä. Lupasin tuoda mukanani jonkin kasvislisäkkeen, ja päädyin tekemään perinteistä papu-pekonilisäkettä ja uunissa paahdettua myskikurpitsaa.
Omiin tuomisiini piti hakea vähän apuja netin syövereistä, sillä kiitospäivän reseptit eivät ole ihan vakiokokkauslistallani. Molemmat ohjeet on muokattu tämän sivuston ohjeiden perusteella. Ohjeet noin 12 henkilölle lisäkkeenä, kun ruokalajeja on monta... Simppelistä myskikurpitsalisukkeesta tuli uusi suosikkini, joka päätyy meille myös joulupöytään.
900 g pitkiä pakastepapuja
1 pkt pekonia (160 g)
1 rkl öliiviöljyä
2 sipulia
4-5 valkosipulin kynttä
2,5 dl kanalientä
Suolaa ja pippuria
Silppua pekoni ja paista palat öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sipuli suikaleina ja valkosipuli hakkeluksena, kuullota kypsäksi. Lisää pavut ja kanaliemi ja keitä pikaisesti, kunnes pavut on sulaneet mutteivat löystyneet. Nosta papuseos tarjoiluastiaan ja kauho vähän lientä päälle.
1-2 myskikurpitsaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kuori kurpitsoista kova kuori ja paloittele kurpitsat annospaloiksi. Mausta palat ja paista uunissa 200 C noin 25-35 minuuttia, käännä palat varovasti kerran. Herkkua todella helpolla - tämä päätyy myös meidän joulupöytään.
Kalkkunan ja noin parinkymmenen lisukkeen jälkeen oli vuorossa vielä kakkuja, joista Julian vaahterasiirappi-kurpitsajuustokakku on voittanut Turun ammatti-instituutin kakkukilpailunkin! Ei ihme, sillä kakku oli todella ihanaa!! Tässä vielä ihanuuden ohje englanniksi:
Omiin tuomisiini piti hakea vähän apuja netin syövereistä, sillä kiitospäivän reseptit eivät ole ihan vakiokokkauslistallani. Molemmat ohjeet on muokattu tämän sivuston ohjeiden perusteella. Ohjeet noin 12 henkilölle lisäkkeenä, kun ruokalajeja on monta... Simppelistä myskikurpitsalisukkeesta tuli uusi suosikkini, joka päätyy meille myös joulupöytään.
900 g pitkiä pakastepapuja
1 pkt pekonia (160 g)
1 rkl öliiviöljyä
2 sipulia
4-5 valkosipulin kynttä
2,5 dl kanalientä
Suolaa ja pippuria
Silppua pekoni ja paista palat öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sipuli suikaleina ja valkosipuli hakkeluksena, kuullota kypsäksi. Lisää pavut ja kanaliemi ja keitä pikaisesti, kunnes pavut on sulaneet mutteivat löystyneet. Nosta papuseos tarjoiluastiaan ja kauho vähän lientä päälle.
1-2 myskikurpitsaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kuori kurpitsoista kova kuori ja paloittele kurpitsat annospaloiksi. Mausta palat ja paista uunissa 200 C noin 25-35 minuuttia, käännä palat varovasti kerran. Herkkua todella helpolla - tämä päätyy myös meidän joulupöytään.
Kalkkunan ja noin parinkymmenen lisukkeen jälkeen oli vuorossa vielä kakkuja, joista Julian vaahterasiirappi-kurpitsajuustokakku on voittanut Turun ammatti-instituutin kakkukilpailunkin! Ei ihme, sillä kakku oli todella ihanaa!! Tässä vielä ihanuuden ohje englanniksi:
Pumpkin Maple Syrup Cheese Cake
Cookie crust
50ml melted butter
200g digestive biscuits
25ml brown sugar
Mix together press into cake pan and bake for 10-15 mins at 175 C.
300ml pumpkin puree
600g cream cheese
2 eggs separated
250ml maple syrup
2tsp ginger
1tsp cinnamon
Combine everything except the egg whites. Whip the whites to soft peaks and gently fold into the mixture. Pour over cookie crust and bake at 170 for 1 ½ hours. Top with maple whipped cream.
Cookie crust
50ml melted butter
200g digestive biscuits
25ml brown sugar
Mix together press into cake pan and bake for 10-15 mins at 175 C.
300ml pumpkin puree
600g cream cheese
2 eggs separated
250ml maple syrup
2tsp ginger
1tsp cinnamon
Combine everything except the egg whites. Whip the whites to soft peaks and gently fold into the mixture. Pour over cookie crust and bake at 170 for 1 ½ hours. Top with maple whipped cream.
Mutakakku (ylh.), ananas-keikauskakku, vaahterasiirappi-juustokakku ja pekaanipähkinäpiirakka |
Aikamoiset ruokajuhlat! Wau!
VastaaPoista