Pääsin jokin aika sitten herkuttelemaan työn merkeissä turkulaiseen
ravintola Smöriin. Söpö pikkuravintola kirjastokorttelin kivijalassa Aurajoen rannalla tarjoaa skandimakuja tuunattuina tähän päivään fine dining -hengessä ja oli onnistunut valinta kansainvälisen ryhmän illallispaikaksi. Ravintolan nimi näkyy mielestäni ruokien täyteläisyydessä, ei onneksi niinkään rasvaisuudessa. Tomaattia, lihaa, keltuaista, vaahdotettua voikastiketta... Tuntuu siltä, että Smörissä ollaan umamin lähteillä raaka-ainevalinnoissa. Alkuruoka yllätti makumaailmaltaan eniten. Huippukauniiseen annokseen oli saatu ladattua jopa liikaakin makuja, ja pääraaka-aine poro jäi tavallaan lisukkeiden varjoon niin ulkonäössä kuin mauissakin. Pääruoka (siikaa, savulahna-perunaa ja voikastiketta) oli perinteisempi ja todella herkullinen. Jälkiruuassa ihastutti etenkin passionsorbertti, joka oli Täydellinen! Kirpeä ja täyteläinen yhtä aikaa. Luvattua paukkumaissikrokanttia odotin enemmän, nyt luulen havainneeni muutaman hippusen krokanttia lautasella. Suositusviinit sopivat menuun loistavasti ja nostivat tunnelmaa entisestään. Tämän illallisen perusteella Smör on mutkaton paikka vaativaankin nälkään.
 |
Alkutervehdys oli kiva odotellessa: pieni tomaattikeittoshotti |
 |
Alkupala oli huiman kaunis: haudutettua poroa, juureksia ja punakaaliserbettiä |
|
Pääruoka oli perinteisin annoksista: siikaa ja savulahnaperunaa |
 |
Rapsakoita kasviksia lisänä |
 |
Jälkkäri: piimäkakkua, passionsorbettia ja paukkumaissikrokanttia. |
Näiden kuvien ja kommenttien jälkeen minunkin pitää ehkä Smöriin toiseenkin kertaan mennä. Ekalla kerralla kun ei tarjoomukset oikein vakuuttaneet... Ruoka oli kyllä ihan hyvää, mutta ei millään tavalla erityistä. Pitäisi varmaan antaa paikalle toinenkin mahdollisuus :)
VastaaPoistaAnnokset olivat mielestäni tosi kauniita - se oli jo puoli ruokaa ;) Laskun loppusumma oli kyllä aika kova, mutta toisaalta palvelu oli hyvää ja olimme ruokaan tyytyväisiä.
VastaaPoista