sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kakkujenkoristelukurssilla Marttojen kanssa

Osallistuin aiemmin viikolla Varsinaisten Marttojen ja Miesmarttojen järjestämälle kakkujenkoristelukurssille, jonka vetäjänä toimi kakkubloggaaja Johanna Arvo. Tutustuimme pääasiassa erilaisiin koristelutyyleihin sekä teimme itse koristeita sokerimassasta ja harjoittelimme hieman pursotustekniikoita. Sokerimassa onkin minulle vielä uusi tuttavuus, sillä olen tehnyt tasan yhden lasten synttärikakun marsipaania käyttäen. Sokerimassasta taitaa tulla uusi suosikki myös kuorruttamiseen, sillä marsipaanin voimakas maku vähän tökkii. Toisin kuin kuvittelin, sokerimassan muotoilu ja värjääminen olikin melko helppoa. Toki kurssin vetäjän omistaman valtavan välinerepertuaarin ansiosta oli mahdollista tehdä vaikka mitä. Ainakin tiedän, mitä menen seuraavan kerran shoppailemaan! Kiitos Johanna sekä VarMa ja Miesmartat kivasta kurssista!

Muotteja

Erilaisia välineitä. Riisinuudelista voi tehdä esim. koristekukkien heteitä, kissanviiksiä jne.

Mahtava valikoima värejä ja muun muassa vauvamuotti

Sokerimassavauva! Värjäsin valkoista sokerimassaa ihonvärisellä väriaineella ja lisäsin tipan pinkkiä. Massa tiiviisti tomusokerijauhotettuun muottiin ja hetkeksi pakastimeen.


Vauva takaa. Uskomattoman hyvä muotti, jopa pikku hiukset erottuvat hyvin.

Liljakoristeen työstöä. Värjäsin valkoista sokerimassaa lilalla väriaineella, painoin liljamuotilla kuvion ja muotoilin foliopesän, jossa kukkaa voi vielä työstää luonnollisemman näköiseksi.

Liljoja kovettumassa foliopesissään.


Pikkukukkia jämämassasta. Kivoja vaikka muffinssien päälle.

Perhosesta saa luonnollisen mallisen, kun sen kuivattaa keskeltä kevyesti taitetun folion päällä.

Tuotoksia... kokeilin myös kissakoristeen tekoa, mutta se jäi vähän puolitiehen. Kissa pysyy pystyssä sisälle tökätyn cocktail-tikun varassa. Silmät, nenä yms. pysyvät paikoillaan syötävän liiman avulla. Sokerimassa on kuivempaa kuin marsipaani, joten liima on tarpeen koristeiden kiinnityksessä.

Pursottimet ja erilaiset pursotinpäät eli tyllat: koripunostylla ja iso tähtitylla. Toinen pursotin on täytetty kahdella täytteellä - ensin puolet vaakasuuntaan pelkällä kermalla ja päälle värjättyä kermaa.


Ihana pursotus by kurssin vetäjä. Oma räpellykseni sitten tuossa etualalla - en ihan vielä hahmottanut tätä tekniikkaa, mutta täytyy harjoitella, koska tämä on juuri se pursotustyyli, mitä olen ihaillut useammissakin kakkukuvissa. Perussääntö on tehdä vuorotellen "ysiä ja pikku-eetä".

4 kommenttia:

 1. Oli varmaan kiva kurssi! Välineurheilua, jos on hyvät muotit sun muut, niin on helpompi saada jotain hienoa aikaiseksi?

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja juttuja saitte aikaiseksi. Tuo kaksivärinen pursotus pitää kyllä päästä joskus testaamaan...

  VastaaPoista
 3. Joo, tuo kaksivärinen pursotus on kyllä kiva! Hanna - joo voihan tietty vapaalla kädellä luovasti muovailla mitä haluaa ja osaa, mutta valmiilla muoteilla ja leikkureilla tulee aika styleä jälkeä :) pakko päästä shoppaamaan... ;)

  VastaaPoista
 4. :) Huippua, että olen saanut innostettua tästä taiteen lajista. Hannalle pakko kommentoida, että mitä enemmän on näperrellyt niin sitä vähemmän oikeastaan muotteja ja muita haluaa käyttää. Eli itse ainakin olen sitä mieltä, että kotoa löytyy paljonkin juttuja joita voi käyttää koristeiden tekemiseen massaa ja värejä lukuunottamatta. Kokeilemaan vaan :D!
  Ja kiitos Niina kivasta kirjoituksesta. Linkittelen sinut myös omalle listalleni.

  VastaaPoista