keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Smörissä tuunataan skandimakuja

Pääsin jokin aika sitten herkuttelemaan työn merkeissä turkulaiseen ravintola Smöriin. Söpö pikkuravintola kirjastokorttelin kivijalassa Aurajoen rannalla tarjoaa skandimakuja tuunattuina tähän päivään fine dining -hengessä ja oli onnistunut valinta kansainvälisen ryhmän illallispaikaksi. Ravintolan nimi näkyy mielestäni ruokien täyteläisyydessä, ei onneksi niinkään rasvaisuudessa. Tomaattia, lihaa, keltuaista, vaahdotettua voikastiketta... Tuntuu siltä, että Smörissä ollaan umamin lähteillä raaka-ainevalinnoissa. Alkuruoka yllätti makumaailmaltaan eniten. Huippukauniiseen annokseen oli saatu ladattua jopa liikaakin makuja, ja pääraaka-aine poro jäi tavallaan lisukkeiden varjoon niin ulkonäössä kuin mauissakin. Pääruoka (siikaa, savulahna-perunaa ja voikastiketta) oli perinteisempi ja todella herkullinen. Jälkiruuassa ihastutti etenkin passionsorbertti, joka oli Täydellinen! Kirpeä ja täyteläinen yhtä aikaa. Luvattua paukkumaissikrokanttia odotin enemmän, nyt luulen havainneeni muutaman hippusen krokanttia lautasella. Suositusviinit sopivat menuun loistavasti ja nostivat tunnelmaa entisestään. Tämän illallisen perusteella Smör on mutkaton paikka vaativaankin nälkään.

Alkutervehdys oli kiva odotellessa: pieni tomaattikeittoshotti

Alkupala oli huiman kaunis: haudutettua poroa, juureksia ja punakaaliserbettiä


Pääruoka oli perinteisin annoksista: siikaa ja savulahnaperunaa


Rapsakoita kasviksia lisänä


Jälkkäri: piimäkakkua, passionsorbettia ja paukkumaissikrokanttia.

2 kommenttia:

  1. Näiden kuvien ja kommenttien jälkeen minunkin pitää ehkä Smöriin toiseenkin kertaan mennä. Ekalla kerralla kun ei tarjoomukset oikein vakuuttaneet... Ruoka oli kyllä ihan hyvää, mutta ei millään tavalla erityistä. Pitäisi varmaan antaa paikalle toinenkin mahdollisuus :)

    VastaaPoista
  2. Annokset olivat mielestäni tosi kauniita - se oli jo puoli ruokaa ;) Laskun loppusumma oli kyllä aika kova, mutta toisaalta palvelu oli hyvää ja olimme ruokaan tyytyväisiä.

    VastaaPoista