keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Rukiiset kasvissämpyläruudut

Sämpyläkokeiluni jatkuvat. Tämä ohje oli kätevä, kun sain käytettyä kaapissa pyöriviä neljän viljan puurohiutaleita pois, ja pellillinen leipää valmistui näppärästi ilman pyörittelyä.



Pellillinen sämpylää

25 sämpyläruutua

5 dl rasvatonta maitoa
2 dl vettä
30 g hiivaa
4 dl porkkana- ja kesäkurpitsaraastetta yhteensä
2 tl intiaanisokeria
Ripaus suolaa
6 dl neljänviljan puurohiutaleita
4 dl ruisjauhoja
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl margariinia sulatettuna
Sulatettua margariinia voiteluun (2 tl)

Lämmitä maito ja vesi, lisää raasteet, hiiva, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon hiutaleet ja osa jauhoista, alusta. Sekoita joukkoon rasva ja sitten loput jauhoista, alusta kunnes taikina tuntuu sopivalta. Tämä taikina jää aika tahmeaksi. Kohota puolisen tuntia. Taputtele taikina jauhotetuin käsin suoraan leivinpaperilla vuoratulle korkealle pellille. Leikkaa taikina ruuduiksi terävällä veitsellä ja anna vielä vähän kohota. Saat murrettua valmiin leivän helposti leikkuukohdista. Paista 200 C kiertoilmauunissa noin 20 minuuttia. Voitele valmiit sämpyläruudut sulatetulla margariinilla.

Yhdistelin paria ohjetta ja sovelsin lisäksi oman maun mukaan. Ruutujen muotoiluun saat lisää vinkkiä myös täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti