lauantai 17. maaliskuuta 2012

Fetapiirakka irtopohjavuuassa

Suolaisesta piirakasta tuli kivan näköinen irtopohjavuuassa. Täytteet ovat taas vanhoja suosikkeja, ja herkkua oli jälleen.





Ohjeesta tulee 8 palaa

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
125 g fetaa
1 valkosipulin kynsi
5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
2-3 rkl punaista pestoa
1 prk kermaviiliä
100 g (maustamatonta) tuorejuustoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja pippuria
Rucolaa

Nypi jauhot ja rasva murumaisiksi, lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Anna levähtää jääkaapissa jonkin aikaa. Painele taikina irtopohjavuuan pohjalle ja vähän reunoille, ja esipaista 200 C kiertoilmauunissa noin 5 minuuttia. Levitä esipaistetun pohjan päälle ensin pesto, sitten viipaloitu kesäkurpitsa ja valkosipulin kynsi murskattuna, fetajuusto murustettuna sekä aurinkokuivatut tomaatit silppuna. Kaada päälle kermaviiliseos: vatkaa sekaisin kermaviili, tuorejuusto, kananmunat sekä suola ja pippuri. Paista 200 C kiertoilmassa noin 15-18 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä rucolalla koristeltuna.

3 kommenttia: