maanantai 26. maaliskuuta 2012

Superhelppo puolukkainen piimäpiirakka

Piimäpurkki lojui jääkaapissa, joten johonkin se piti käyttää. Muutkin ainekset tähän helppoon pikapiirakkaan löytyivät kaapista kanelia lukuunottamatta. Alkuperäisen ohjeen bongasin täältä ja näköjään se on ollut HS:n ruokaohjeissakin. Helppo ohje, joka ei vaadi edes vatkaamista. Oma versioni ei ollut ihan maailman keväisin piparkakkumausteineen, mutta hyvää kuitenkin. Seuraavan kerran palaan tähän ohjeeseen ehkä kuitenkin lähempänä joulua kuin juhannusta ;)



Ohje yhteen keskikokoiseen piirakkavuokaan

3 dl (rasvatonta) piimää
puolisen desiä margariinia sulatettuna
vajaa 2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
1 tl piparkakkumaustetta tai kanelia
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
3 dl puolukoita
2 rkl fariinisokeria

Sekoita vehnäjauhoihin sooda, piparkakkumauste/kaneli ja vaniljasokeri. Lisää piimään sula rasva, sokeri ja jauhoseos ja hämmennä tasaiseksi. Kaada taikina voidellulle piirakkavuualle ja levitä päälle puolukat ja fariinisokeri. Kypsennä 200-asteisessa kiertoilmassa n. 18 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Aika jouluiset maut tässä piirakassa on, mutta piparkakkumausteen/kanelin voisi jättää vaikka poiskin. Hyviä kuitenkin tällaiset piimäpohjaiset leipomukset aina on.:) Meilläkin taitaa yksi piimäpurkki olla jääkaapissa vanhentumassa. Ehkä pitää huomenna leipoa jotain.;)

    VastaaPoista
  2. Joo, voisi kokeilla joskus vaikka kardemummalla, mmm... :) Kiitos reseptistä, kmsu!

    VastaaPoista