Siirry pääsisältöön

Kasviscannellonit kaappien kätköistä

Usein tulee tehtyä ruokaa inspiraation perusteella - ja vielä useammin yksinkertaisesti sen mukaan, mitä kaapeista sattuu löytymään. Niin nytkin. Tällä kertaa piti käyttää vähän mielikuvitusta, mitä hyvää kaapin aineksista saisi aikaiseksi, mutta lopputulos oli aika onnistunut.



Kastike 1:
1 tölkki tomaattimurskaa
puoli tuubia tomaattipyrettä
n. 4 dl vettä
kasvisliemikuutio
öljyä (n. 1 rkl)
4 valkosipulinkynttä
mausteita: esim. timjamia, yrttisekoitusta, mustapippuria, ripaukset chiliä ja sokeria, suolaa maun mukaan
2 dl ruokakermaa
puolikas kesäkurpitsaa
1-2 porkkanaa
1 dl punaisia linssejä
kourallinen parmesanraastetta

Kastike 2:
rasia kirsikkatomaatteja
2 tl voita/margariinia
valkosipulin kynsi
suolaa+pippuria+sokeriripaus

Vajaa paketti cannelloneja
Juustoraastetta: esim. parmesania, emmentalia ja kermajuustoa

Tarjoiluun rucolaa tai jotain tuoretta yrttiä

Kuullota valkosipulihaketta öljyssä, lisää tomaattimurska, -pyree, vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet. Keittele jonkin aikaa. Lisää sitten porkkana- ja kesäkurpitsaraaste sekä linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä, n. 10 minuuttia. Hämmennä välillä ja lisää vettä, jos linssit meinaavat palaa pohjaan. Soseuta kastike kevyesti sauvavatkaimella, kun linssit ovat kypsyneet. Lisää kerma, kiehauta. Lisää lopuksi parmesanraaste ja anna kastikkeen hieman jäähtyä - cannellonien täyttäminen tulikuumalla kastikkeella ei ole kivaa puuhaa...

Tee sillä aikaa kastike 2: kuutioi kirsikkatomaatit ja käytä niitä hetki kattilassa voin sekä sokeri- ja suolaripausten sekä valkosipulimurskan kera. Tomaattien rakenteen ei tarvitse hajota, mutta ne imevät kivasti makua käsittelyssä.

Täytä cannellonit pursotinpussin avulla kastikkeella nro 1, mutta jätä siitä noin neljännes kaadettavaksi täytettyjen rullien päälle. Kaada myös kastike nro 2 putkien päälle ja lisää juustoraaste. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, peitä tarvittaessa foliolla jottei juusto pala. Tarjoa esim. rucolan kanssa. Hyvää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana.



Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle.

1,2 kg naudan kulmapaistia
1,5 rkl voita tai margariinia
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
1 litra vettä
2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms.
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
6 rkl tomaattipyrettä
2-3 rkl dijon-sinappia
1-2 rkl ketsuppia
2-3 rkl soijaa
4-5 porkkanaa paloiteltuna
2 sipulia isohkoina lohkoina
2 prk ruokakermaa
1 pkt Koskenlaskijaa

Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannulla litra vettä, lisää …

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera.




1 kg naudan paahtopaistia
Vähän öljyä
suolaa ja pippuria

Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
(vajaa) 1 dl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl
ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C on kuitenkin optima…

Mansikka-kiivi-britakakku

Marenki maistuu minulle kaikissa muodoissaan, joten vanha kunnon britakakku toimii. Marenki puolittain sekoittuu kivasti taikinaan tässä helpossa klassikossa. Taas tuli kiire ottaa kuva, kun pikkuväki hakkasi lusikoita pöytään.


Noin 12-14 palaa

Taikina:
n. 180 g margariinia
n. 1,8 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
1,2 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 tl vehnäjauhoja

Marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Pinnalle:
kourallinen mantelilastuja

Täyte:
4 dl kermaa
sokeria + vaniljasokeria maun mukaan
3-4 kiiviä
litra (pakaste)mansikoita

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerallaan ja vatkaa voimakkaasti. Lisää vuorotellen jauho-leivinjauheseos ja maito.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon.

Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille reunoja myöten ensin taikina ja sitten varovasti päälle marenki. Ripottele päälle mantelilastut ja paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa n. 20 minu…