maanantai 5. joulukuuta 2011

Julian vaahterasiirappi-kurpitsa-juustokakku

Tätä herkkua hehkutin jo Thanksgiving-postauksessa. Ystäväni Julia laittoi kehittelemänsä herkullisen juustokakkureseptin jakoon, joten sitä piti heti testata itse. Juustokakku ilman liivatelehtiä, täydellistä! Kakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi ennen tarjoilua, jotta se ehtii tekeytyä.


Tässä ohje vielä kertauksen vuoksi suomeksi:

Pohja
50g sulatettua voita tai margariinia
200g digestive-keksejä murustettuna
1,5 rkl ruskeaa sokeria, esim. intiaanisokeria
Yhdistä aineet ja painele isohkon (n. 25 cm halkaisija) irtopohjavuuan pohjalle ja esipaista muutama minuutti 175 C.

Täyte
3 dl kurpitsaa soseutettuna (itse käytin n. puolikkaan myskikurpitsaa)
600g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset erotettuna
230 ml vaahterasiirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kanelia
Lisäksi: kuohukermaa ja hieman vaahterasiirappia

Kuori ja paloittele kurpitsa. Keitä palat kypsässä vähäisessä vesimäärässä, soseuta ja jäähdytä. Yhdistä ohjeen aineet munanvalkuaisia lukuunottamatta, vatkaa hyvin sekaisin. Vatkaa valkuaiset toisessa astiassa kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti seoksen joukkoon. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista kakkua uunista riippuen 1-1,5 h 170 asteessa. Jäähdytä seuraavaan päivään. Levitä täysin jäähtyneen kakun päälle vaahterasiirapilla maustettua kermavaahtoa.

1 kommentti:

  1. Hyvää oli! Näin Julian tänään sattumalta, mutta en tajunnut piirasta kehua.

    VastaaPoista