Siirry pääsisältöön

Pikkuherkut pukinkonttiin

Näitä pikkuherkkuja lähtee meillä pukinkonttiin pikkulahjoiksi. Pakkaa namit söpöihin pahvirasioihin, jotka on ensin vuorattu leivinpaperilla ja sitten kauniilla silkkipaperilla. Namut säilyvät parhaiten viileässä. Makoisaa joulua kaikille!


Lahjapakkauksissa karamelisoituja pähkinöitä, mascarpone-suklaanamuja ja pistaasi-karpalovalkosuklaita


Karemelisoidut pähkinät
Ohje löytyi Kotivinkin sivuilta. Itse käytin valmista pähkinäsekoitusta, jossa oli mm. manteleita ja saksanpähkinää. Pakkasin valmiit pähkinät minimuffinssivuokiin ennen kuin massa ehti kokonaan kovettua.

Mascarpone-suklaanamut
Ohje on mukaelma Tupperwaren silikonisen muottiarkkivuuan mukana tulleesta ohjevihkosesta. Tein nämä namut silikonivuokaan, mutta massa ei irronnut kovin hyvin muoteista, joten päädyin asettelemaan nämäkin namut minimuffinssivuokiin.

50 g suklaata, esim. Mariannesuklaapatukoita
125 g Mascarpone-juustoa
50 g sokeria
vajaa pussillinen, n. 70 g mantelijauhoja
nonparelleja

Sulata suklaa ja vatkaa muut ainekset mukaan. Lusikoi vuokiin ja anna tekeytyä pari tuntia. Koristele nonparelleilla.

Pistaasi-karpalovalkosuklaat
150 g valkosuklaata
50 g voita
1/4 dl tomusokeria
kourallinen kuorittuja pistaasipähkinöitä kevyesti murskattuna
kourallinen kuivattuja karpaloita pilkottuina pieniksi

Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa joukkoon sokeri ja sekoita pähkinät ja karpalot seokseen. Lusikoi massa silikoniseen muottivuokaan tai pieniin karamellivuokiin, ja anna tekeytyä kylmässä pari tuntia.

Tämäkin on mukaelma Tupperin Silikoni Sweets Vuoka -ohjevihkosesta. Nämä irtosivat kauniisti muoteista, ja suklaasta tuli kiiltävää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera. 1 kg naudan paahtopaistia Vähän öljyä suolaa ja pippuria Marinadi : 1,5 dl oliiviöljyä (vajaa) 1 dl soijakastiketta 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 valkosipulin kynttä murskattuna Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana. Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle. 1,2 kg naudan kulmapaistia 1,5 rkl voita tai margariinia suolaa, pippuria paprikajauhetta 1 litra vettä 2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms. 1 pieni sipuli 3 valkosipulin kynttä 6 rkl tomaattipyrettä 2-3 rkl dijon-sinappia 1-2 rkl ketsuppia 2-3 rkl soijaa 4-5 porkkanaa paloiteltuna 2 sipulia isohkoina lohkoina 2 prk ruokakermaa 1 pkt Koskenlaskijaa Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannu

Mansikka-kiivi-britakakku

Marenki maistuu minulle kaikissa muodoissaan, joten vanha kunnon britakakku toimii. Marenki puolittain sekoittuu kivasti taikinaan tässä helpossa klassikossa. Taas tuli kiire ottaa kuva, kun pikkuväki hakkasi lusikoita pöytään. Noin 12-14 palaa Taikina: n. 180 g margariinia n. 1,8 dl sokeria 4 kananmunan keltuaista 1,2 dl maitoa 2,5 dl vehnäjauhoja 3 tl vehnäjauhoja Marenki: 4 kananmunan valkuaista 2 dl sokeria Pinnalle: kourallinen mantelilastuja Täyte: 4 dl kermaa sokeria + vaniljasokeria maun mukaan 3-4 kiiviä litra (pakaste)mansikoita Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerallaan ja vatkaa voimakkaasti. Lisää vuorotellen jauho-leivinjauheseos ja maito. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille reunoja myöten ensin taikina ja sitten varovasti päälle marenki. Ripottele päälle mantelilastut ja paista 175-asteisessa