sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulupiparit ja koristeet Sohvin tapaan

Leivoin perinteisiä pipareita kummityttöni Sohvin perheen suosimalla reseptillä, jolla pipareista tulee rapsakoita. Ohje on joulun 2007 Kotivinkin jouluherkuista, ja noudatin ohjetta aika tarkkaan. Mausteita (kanelia, muskottipähkinää, kardemummaa, meiramia ja valmista piparimausteseosta) lisäilin vähän ohjetta raskaammalla kädellä, sillä pipareista usein katoaa maku matkalla uuniin ja takaisin.

Pikkuhepat koristavat piparipurkkia

Ohjeesta tulee ainakin kuusi pellillistä, joten rouskuteltavaakin jää vaikka osasta väkertäisi koristeita. Pipareita koristeltiin myös kummitytön synttärijuhlien ohjelmanumerona, ja lopputulokset olivat juhlissa ihan mahtavia. Harmi että kamera jäi silloin kotiin. Itse tein "My little pony" -letkan heppaminimuoteilla sekä sekalaisen eläintarhan ikkunaan.

Pony ride :)


Piparieläinletka ikkunakoristeena

Ja sitten se ohje Kotivinkiltä mukaeltuna:

4 dl sokeria
2 dl siirappia
2 dl vettä
250 g margariinia
2-3 rkl kanelia
1-2 rkl kardemummaa jauheena
1,5 rkl neilikkaa
(2 tl muskottipähkinää)
(1 rkl piparkakkutaikinaa)
1 rkl soodaa
15 dl vehnäjauhoja

Kiehauta sokeri, siirappi ja vesi. Paloittele toisessa kulhossa rasva, lisää mausteet. Kaada päälle kuuma sokeriseos, sekoita kunnes rasva sulaa. Sekoita huoneenlämpöisen seoksen joukkoon jauhot ja sooda. Anna vetäytyä vuorokauden ajan jääkaapissa kelmulla hyvin peitettynä. Paista seuraavana päivänä valmiit piparit 200 C:ssa n. 4-6 minuutin ajan.

2 kommenttia: