tiistai 6. syyskuuta 2011

Spagettikurpitsaa ja pestoa

Kiitos koulun porkkanaraaste-kurpitsa-"salaatin", minulla on ollut pitkään kammo kurpitsaa kohtaan. Vasta viime aikoina olen tajunnut, että kurpitsa on oikeasti hyvää, eikä luonnostaan maistu siltä kouluajoilta tutulta omituiselta säilöntäliemeltä... Tähän ruokaan sain vinkin ystävältäni Julialta, jolla on aina keittiössään mahtava kurpitsarepertuaari. Spagettikurpitsan liha on rakenteeltaan spagettimaista, kas siitä nimi. Ruoka oli todella herkullista ja käy tosiaan "pasta-annoksesta" niillekin, jotka välttelevät hiilareita.



Ohje on kahdelle

1 spagettikurpitsa
puntti basilikaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 kynsi valkosipulia murskattuna
1,5 dl parmesania raastettuna
vajaa 1 dl hasselpähkinärouhetta
mustapippuria
suolaa
parmesania tarjoiluun

Halkaise spagettikurpitsa pituussuunnassa. Poista näkyvät siemenet. Kypsennä kurpitsaa mikrossa leikkuupinta alaspäin lautasella mikron tehoista riippuen n. 6-10 minuuttia tai kunnes kurpitsa tuntuu pehmeältä sivuilta painettaessa. Anna lämmön tasaantua. Tee pesto sekoittamalla ainekset sauvasekoittimella. Raaputa hieman jäähtyneestä kurpitsasta haarukalla pitkiä spagettimaisia suiroja ja tarjoa peston ja parmesanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti