Se on syksy sitten virallisesti! Tämä soppa lämmittää, kun vettä vihmoo ikkunoihin eikä tulisi mieleenkään poistua kotoa. Soppa on maidoton ja sopii vegaaneillekin. Hiilareita tulee linsseistä jonkin verran, mutta sopivat ainakin "hyväkarpeille". Linssien määrää voi toki vähentää.
2-3 rkl öljyä
1 rkl juustokuminaa
2 tl indian spice mix
2 tl curryä
1 tl chilijauhetta
2 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa
2 tl punaista currytahnaa tai maun mukaan
sipuli pienenä hakkeluksena
400 ml tomaattimurskaa
n. 3 dl vettä
1,5 dl punaisia linssejä
1-2 dl kookoskermaa maun mukaan
Lämmitä kattilassa öljy, kuullottele juustokumina, indian spice mix, chilijauhe ja curry pannulla, älä polta. Lisää currytahna, anna sihistä hetki. Lisää sitten sipulit ja kuullottele pehmäksi. Lisää tomaattimurska, vesi ja linssit ja keittele hiljalleen, kunnes linssit ovat pehmenneet, noin vartti. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Lisää lopuksi kookoskermaa makusi mukaan ja soseuta kevyesti sauvasekoittimella. Tarjoa keitto kuumana luonnonjugurtin tai esim. maidottoman kaurajugurtin kera.
2-3 rkl öljyä
1 rkl juustokuminaa
2 tl indian spice mix
2 tl curryä
1 tl chilijauhetta
2 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa
2 tl punaista currytahnaa tai maun mukaan
sipuli pienenä hakkeluksena
400 ml tomaattimurskaa
n. 3 dl vettä
1,5 dl punaisia linssejä
1-2 dl kookoskermaa maun mukaan
Lämmitä kattilassa öljy, kuullottele juustokumina, indian spice mix, chilijauhe ja curry pannulla, älä polta. Lisää currytahna, anna sihistä hetki. Lisää sitten sipulit ja kuullottele pehmäksi. Lisää tomaattimurska, vesi ja linssit ja keittele hiljalleen, kunnes linssit ovat pehmenneet, noin vartti. Sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Lisää lopuksi kookoskermaa makusi mukaan ja soseuta kevyesti sauvasekoittimella. Tarjoa keitto kuumana luonnonjugurtin tai esim. maidottoman kaurajugurtin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti