lauantai 20. elokuuta 2011

Lohimedaljongit step-by-step

Parinkin ihmisen kanssa on tullut juttua lohimedaljongeista ja siitä miten niitä taas tehtiinkään. Medaljongeja on turha ostaa kaupasta kovaan kilohintaan, kun ne taittelee itse helposti.

Valitse mahdollisimman tasapaksu pätkä lohifileetä tai leikkaa pyrstöpää pois ja paista erikseen. Poista fileestä näkyvä rasva ja nypi ruodot.


Leikkaa lohta parin sentin välein niin, että joka toinen viilto osuu kalan nahkaan mutta ei riko sitä. Seuraavalla viillolla leikkaa pala kokonaan irti.





Toista sama käsittely lopulle fileelle.
Taita sitten palat keskeltä auki ja jätä "saumapuoli" alaspäin - tadaa, medaljongeja!

 
Paista medaljongeja ensin saumapuoli alaspäin ja käännä. Voit kypsentää kalan loppuun uunissa, mutta herkullinen paistopinta kannattaa ottaa pannun kautta.
Tarjoile valmiit medaljongit esimerkiksi lime-tillivoin ja fetapapujen kanssa.








1 kommentti: