keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kirsikkatomaatti-vuohenjuustopiiras

Ystäväni teki kerran tällaista herkullista piirasta, ja ajattelin kokeilla sitä itse nyt kun kotimaiset kirsikkatomaatit ovat vielä makoisia. Alkuperäisessä ohjeessa oli muistaakseni tuoretta timjamia, mutta koska yrttipenkissäni vihannoi lähinnä oregano, käytin jälleen sitä.


Pohja:
125 g voita
kananmunan keltuainen
n. 5 rkl kylmää vettä
4 dl jauhoja
ripaus suolaa

Täyte:
2 kpl 150 g:n rasiaa levittyvää vuohenjuustoa
rasia kirsikkatomaatteja
kourallinen tuoretta oreganoa ja basilikaa
valkosipulin kynsi
3 rkl öljyä
suolaa ja pippuria

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja keltuainen tasaiseksi sähkövatkaimella, älä kuitenkaan vaahdota. Lisää n. 3 rkl kylmää vettä ja sekoita taas. Lisää lopuksi jauhot ja suola ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Siirrä taikina leivinpaperille ja työstä siitä tasainen pallo - itse jouduin lisäämään pari rkl vettä, jotta sain taikinasta kiinteää. Laita jääkaappiin lepäämään n. puoleksi tunniksi. Levitä levännyt taikina isohkolle, voidellulle ja jauhotetulle vuualle ja esipaista n. 10 minuuttia 180 C uunissa. Ota huoneenlämpöön ja anna lämmön tasaantua.

Levitä sitten pohjalle vuohenjuusto ja asettele puolitetut kirsikkatomaatit juuston päälle. Valmista yrttiöljy: sauvasekoittimella sekaisin öljy, yrtit, valkosipuli, suola ja pippuri. Tiputtele yrttiöljy tomaattien päälle ja paista piirasta n. 10 minuuttia, tai kunnes tomaatit näyttävät hieman kypsyneen. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti