tiistai 23. elokuuta 2011

Jugurtilla mehevöitetty kaalilaatikko

Turkkilainen jugurtti sopii tosiaan ihan melkein mihin vain ruuanlaittoon. Nyt testasin sitä perinteiseen kaalilaatikkoon, ja se mehevöitti lootan herkullisesti.


1 keskikokoinen keräkaali, n. 1 kg
n. 400 g naudan paistijauhelihaa
1 dl risottoriisiä
sipuli
pari kynttä valkosipulia
1,5 kpl kasvisliemikuutiota
n. 2 dl turkkilaista jugurttia litran ämpäristä
1 muna
1/2 tl muskottipähkinää
suolaa ja pippuria
3 rkl siirappia
Puolukoita tarjoiluun

Silppua kaali ja keitä se kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä yhtä aikaa riisin kanssa. Säästä ja jäähdytä keitinvesi. Paista jauheliha sipuleineen ja mausta. Siirrä kaali-riisiseos ja jauheliha isoon uunivuokaan. Sekoita jugurtti n. 3 desiin kaalin/riisin keitinvettä, sekoita joukkoon muna ja mausta suolalla, pippurilla, muskottipähkinällä ja 1 rkl siirappia. Kaada liemi kaalilaatikon päälle, valele loput siirapista ruuan päälle ja paista 175C:ssä noin 40-60 minuuttia uunista riippuen. Tarjoile puolukoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti