sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Huh hellettä! Vuohenjuustosalaatti, graavilohisalaatti, maalaissalaatti yrttibroilerilla

Kuuma. Kuuma. Järkyttävän kuuma! En todellakaan pysty käyttämään liettä, puhumattakaan uunista. Grillaaminen on tuskallista. Jääkaapissa aika viihtyisää. Kadehdin kaikkia, joilla on ilmalämpöpumppu tai jokin muu viilennin. Kuten varmasti moni muukin, olen viime päivinä tehnyt paljon erilaisia salaatteja, ja jos on ollut pakko, olen paistanut niitä varten aineksia varhain aamulla tai myöhään yöllä.

Vuohenjuusto-parmankinkku-salaatti
Erilaisia salaatteja, esim. jääsalaatti ja lollo rosso
Tomaattia
Avokadoa
n. 8 siivua Parmankinkkua
Yrttejä
Oliiveja
Pitkulainen paketti vuohenjuustoa
(Leivitykseen lisäksi kananmuna ja vehnäjauhoja + öljyä)
Balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä, yrttejä koristeeksi

Kokoa salaatti. Pilko puolet kinkusta salaatin joukkoon ja säästä puolet ruusukkeiksi jokaisen annokseen. Viipaloi vuohenjuusto n. sentin paksuisiksi viipaleiksi ja halutessasi leivitä juustokiekot kevyesti: pyöräytä ne ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten jauhoissa ja paista rapeaksi. Asettele annosten päälle. Mausta balsamiviinietikalla ja öljyllä.

Graavilohi-salaatti

Rapeaa salaattia
Kourallinen yrttejä, esim. sitruunamelissaa, basilikaa, ruohosipulia
Paketti graavilohta
2 kypsää avokadoa
1/2 pkt Aura-juustoa
1/2 hunaja- tai cantaloupemelonia
Pari rkl oliiviöljyä

Yhdistä aineet ja nauti.


Maalaissalaatti yrttibroilerilla
Rapeaa salaattia
400-500 g maustamattomia broilerin rintafileitä
4 kananmunaa kovaksi keitettynä
3 tomaattia
Kalamataoliiveja ja kapriksia maun mukaan

Yrttiöljy:
1 dl oliiviöljyä
pari kourallista tuoretta basilikaa ja oreganoa
valkosipulin kynsi murskattuna
suolaa ja pippuria
(pari rkl pinjansiemeniä)
Soseuta aineet sauvasekoittimella

Paista broilerin fileet valmiiksi esim. edellisenä iltana. Valmista yrttiöljy samana päivänä kun teet salaatin ja valuta öljy paistettujen fileiden päälle. Kokoa salaatti. Viipaloi broilerin fileet ja asettele ne salaatin päälle. Pirskottele loput yrttiöljystä kastikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti