Siirry pääsisältöön

Huh hellettä! Vuohenjuustosalaatti, graavilohisalaatti, maalaissalaatti yrttibroilerilla

Kuuma. Kuuma. Järkyttävän kuuma! En todellakaan pysty käyttämään liettä, puhumattakaan uunista. Grillaaminen on tuskallista. Jääkaapissa aika viihtyisää. Kadehdin kaikkia, joilla on ilmalämpöpumppu tai jokin muu viilennin. Kuten varmasti moni muukin, olen viime päivinä tehnyt paljon erilaisia salaatteja, ja jos on ollut pakko, olen paistanut niitä varten aineksia varhain aamulla tai myöhään yöllä.

Vuohenjuusto-parmankinkku-salaatti
Erilaisia salaatteja, esim. jääsalaatti ja lollo rosso
Tomaattia
Avokadoa
n. 8 siivua Parmankinkkua
Yrttejä
Oliiveja
Pitkulainen paketti vuohenjuustoa
(Leivitykseen lisäksi kananmuna ja vehnäjauhoja + öljyä)
Balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä, yrttejä koristeeksi

Kokoa salaatti. Pilko puolet kinkusta salaatin joukkoon ja säästä puolet ruusukkeiksi jokaisen annokseen. Viipaloi vuohenjuusto n. sentin paksuisiksi viipaleiksi ja halutessasi leivitä juustokiekot kevyesti: pyöräytä ne ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten jauhoissa ja paista rapeaksi. Asettele annosten päälle. Mausta balsamiviinietikalla ja öljyllä.

Graavilohi-salaatti

Rapeaa salaattia
Kourallinen yrttejä, esim. sitruunamelissaa, basilikaa, ruohosipulia
Paketti graavilohta
2 kypsää avokadoa
1/2 pkt Aura-juustoa
1/2 hunaja- tai cantaloupemelonia
Pari rkl oliiviöljyä

Yhdistä aineet ja nauti.


Maalaissalaatti yrttibroilerilla
Rapeaa salaattia
400-500 g maustamattomia broilerin rintafileitä
4 kananmunaa kovaksi keitettynä
3 tomaattia
Kalamataoliiveja ja kapriksia maun mukaan

Yrttiöljy:
1 dl oliiviöljyä
pari kourallista tuoretta basilikaa ja oreganoa
valkosipulin kynsi murskattuna
suolaa ja pippuria
(pari rkl pinjansiemeniä)
Soseuta aineet sauvasekoittimella

Paista broilerin fileet valmiiksi esim. edellisenä iltana. Valmista yrttiöljy samana päivänä kun teet salaatin ja valuta öljy paistettujen fileiden päälle. Kokoa salaatti. Viipaloi broilerin fileet ja asettele ne salaatin päälle. Pirskottele loput yrttiöljystä kastikkeeksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana.



Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle.

1,2 kg naudan kulmapaistia
1,5 rkl voita tai margariinia
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
1 litra vettä
2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms.
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
6 rkl tomaattipyrettä
2-3 rkl dijon-sinappia
1-2 rkl ketsuppia
2-3 rkl soijaa
4-5 porkkanaa paloiteltuna
2 sipulia isohkoina lohkoina
2 prk ruokakermaa
1 pkt Koskenlaskijaa

Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannulla litra vettä, lisää …

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera.




1 kg naudan paahtopaistia
Vähän öljyä
suolaa ja pippuria

Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
(vajaa) 1 dl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl
ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C on kuitenkin optima…

Kinuski-puolukka-juustokakku

Kerta se on ensimmäinenkin, liivatteen käytössäkin. Minulla on ollut aika ylitsepääsemättömiä epäluuloja liivatteen käyttöä kohtaan omassa keittiössäni, mutta nyt päätin rohkaista mieleni, kun iski vastustamaton himo tehdä juuri näitä makuja viikonlopun kahvivieraille. Kannatti - kinuski ja puolukka on täydellinen pari!


Kakun ohje on hyvin pitkälti peräisin täältä. Ostin liivatelehtien sijaan liivatejauhetta, joka oli todella helppokäyttöistä. Ehkä ensi kerralla kokeilen kuitenkin uutta Vege-geliä. Liivatejauhe ei taida toimia ihan yhtä tehokkaasti kuin liivatelehdet, mutta kakku hyytyi kohtuullisen hyvin jauheellakin ilman liotusta. Suosittelut!