tiistai 12. heinäkuuta 2011

Raparperi-valkosuklaarahka-kääretorttu

Facebook-kaveri kirjoitti jokin aika sitten seinällään tehneensä tällaista herkkua ja se kuulosti aika ihanalta. Päätin kokeilla tehdä samanmoista seuraavaksi vierastarjottavaksi, vaikka ohjetta ei naamakirjassa paljastettukaan ;) Lisäsin joukkoon lisäksi mansikoita, jotka sopivat raparperin kanssa loistavasti.


Aloita valmistamalla raparperisose ja jäähdytä se tai tee edellisenä iltana valmiiksi. Yhden kääretortun täytteeksi tarvitset:

Raparperejä (n. 4-5 kpl)
1/2 dl sokeria
loraus vettä
Pilko raparperit ja keittele niitä sokerin ja veden kanssa, kunnes raparperit ovat soseutuneet. Lisää sokeria halutessasi, itse pidän aika kirpeästä.

Tee vaalea kääretorttupohja, itse tein tämänkaltaisella perusreseptillä. Tortun paistuessa uunissa valmista valkosuklaarahkatäyte:

2 dl rahkaa
1,5 dl kermaa
100 g valkosuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi, sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja yhdistä rahkan joukkoon.

Levitä hieman jäähtyneelle kääretorttupohjalle raparperisose ja valkosuklaarahka ja pilko joukkoon vielä mansikoita. Siivilöi valmiin kääretortun päälle tomusokeria ja koristele mansikoilla, sitruunamelissalla ja ylijäämävalkosuklaalla.

Notes:
Valkosuklaata voisi olla enemmänkin, joten suklaan määrän voi hyvin vaikka tuplata. Hyvä, toimiva ja helppo ohje myös talveksi, jos saisi aikaiseksi tehdä raparperisosetta valmiiksi pakkaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti