torstai 28. heinäkuuta 2011

Herkuttelua Välimerellä

Ja tosiaan Välimerellä, siis siellä merellä. Vietimme nimittäin kesälomaviikon Royal Caribbeanin kyyditseminä risteilyllä Rooma-Sisilia-Turkin Kusadas-Ateena-Kreeta-Rooma. Toki poistuimme laivasta joka satamassa, ja aikatauluissa olikin pysymistä, etenkin kun seurueessamme matkusti kaksi alle 2-vuotiasta...

Navigator of the Seas oli kymmenessä vuodessa jo alkanut pikkiriikkisen kulahtaa, mutta edelleen risteilijä oli aika vaikuttava. Etenkin palvelutaso oli todella hyvä, ja muistaakseni amerikkalaisvarustamolla on työntekijöitä käsittämättömät yksi jokaista kolmea asiakasta kohti. Aurinkokansi oli ihana, mutta huom pienten kanssa matkustavat: vaippaikäisillä ei ole sitten asiaa altaisiin lainkaan! Laivasta löytyi myös kiipeilyseinä, täysimittainen lentopallokenttä, iso kuntosali ja luistinrata.

Kaikki ruuat kuuluivat risteilyn hintaan, ja palvelu pelasi laivan ravintoloissa loistavasti. Buffet tarjosi herkkuja sushista intialaiseen ruokaan ja Yorkshire puddingiin. Jälkiruokapöydässä vaihtuivat herkut päivittäin. Aamiainen toistui melko samanlaisena joka päivä, samoin snack-ravintolan makupalat.

Buffan antimiaErityisen hiottua palvelu oli laivan muodollisemmassa ravintolassa, johon meillä oli pöytä varattuna joka illaksi, mutta johon vaivauduimme lasten kanssa vain muutaman kerran viikon aikana. Nimikkotarjoilijamme muisti meidät silti nimeltä ja kävi viihdyttämässä lapsia yhtenään. Kanafilekin leikattiin väen väkisin valmiiksi pikkumatkailijalle. Risteilyn aikana oli kaksi erityisen muodollista illallista, joilla pukeuduttiin pukuihin ja "juhlaviin cocktail-asuihin".

Navigatorin muodollisemmassa ravintolassa katettiin kauniisti.
Rapusalaatti oli herkullista.

Kaunis jälkiruokatrio

Välimeren maat ovat suosikkejani, ja risteily oli hauska tapa tutustua samalla moneen paikkaan. Sisilia ja Turkki olivat minulle uusia tuttavuuksia, ja etenkin Sisiliaan täytyy vielä päästä uudestaan. Pysähdykset maissa olivat todella tiiviitä, eikä kulinaarisiin kokeiluihin harmi kyllä jäänyt aikaa kovin paljon. Royal Caribbean paikkasi tätä puutetta onneksi aika hyvin, ja Ateenassa ehdimme vähän maistella mezejä ja Sisiliassa Murgon tilalla viinejä aivan Etnan kupeessa.

Viinimaistelua Murgon kauniilla tilalla

Mezedes Ateenassa.
Mustekala oli harmi kyllä vähän sitkeää tällä kertaa..

Saganaki-juusto oli jälleen ihanaa...


1 kommentti: