maanantai 9. huhtikuuta 2012

Sitruunainen persikka-rahkapiirakka

Tein pääsiäiseksi lapsille - ja okei, myös aikuisille - perinteistä persikka-rahkapiirakkaa. Valmiit, maustetut rahkat sopivat tähän hyvin. Itselläni oli kaapissa sitruunaiseksi maustettua versiota.



Muropohja:

4 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
ripaus kardemummaa
125 g margariinia
3 rkl vettä

Täyte:
1 purkki maustettua rahkaa, esim. Valion sitruuna-rahkaa
1,5 dl kermaa + 2 rkl sokeria TAI 1,5 dl Creme Vanillaa
1 muna
4 säilykepersikan puolikasta paloiteltuina

Sekoita taikinaa varten kuivat aineet sekaisin ja nypi joukkoon rasva. Lisää lopuksi vesi ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Sekoita rahka- ja kermavalmiste keskenään, vatkaa joukkoon muna. Levitä taikina voidellulle ja jauhotulle piirakkavuualle. Levitä persikanpalaset ja täyte pohjan päälle ja paista 200 C noin 20 min. Tarjoile jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti