lauantai 28. huhtikuuta 2012

Grillikauden avaus: soija-piripiri-marinadia ja parsaa "saltimbocca"

Saatiin grillikausi avatuksi meilläkin - kevät! <3 Kolmen hengen minigrillibileiden menu oli seuraava:

Soija-piripirimarinoidut pihvit
Grillatut munakoisot
Parsaa "saltimbocca"
Bataatikiekot
Vihreä lime-basilikabooli 








Kaikki ohjeet kolmelle

Soija-piripirimarinoidut pihvit

Naudan sisäfileetä pihveiksi leikattuina (3 kpl, à 120 g)

Marinadi:
0,5 dl vettä
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl raakakidesokeria
0,5 rkl piripirikastiketta (tai maun mukaan tulisuutta säädellen)
1 iso valkosipulin kynsi tai pari pientä
mustapippuria
merisuola-yrttisekoitetta myllystä
4 rkl oliiviöljyä

Sekoita ainekset ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna poreilla, kunnes seos on hieman tiivistynyt, sekoita välillä. Jäähdytä. Ota kolmannes marinadista erilleen munakoisoja varten ja laita sivuun. Lisää jäljelle jääneeseen marinadiin öljy ja anna pihvien marinoitua ainakin pari tuntia. Grillaa huoneenlämpöiset pihvit haluamaasi kypsyyteen.

Grillatut munakoisot

2 munakoisoa
kolmannes pihvien soija-piripirimarinadista
öljyä
sormisuolaa

Leikkaa munakoisot halki pituussuunnassa, pistele haarukalla ja valele öljytilkalla. Grillaa puoliskoja jonkin aikaa leikkuupinta ylöspäin, ota sivuun ja valele marinadilla. Jätä tekeytymään grilliin, kunnes munakoiso on pehmeää.Suojaa tarvittaessa foliolla. Munakoisot kestävät aika kauan pehmentyä, joten aloita grillaaminen niistä.

Parsaa "saltimbocca"

Puntti parsaa (9 kpl)
9 ohutta pitkulaista siivua spianata-salamia (tai prosciuttoa)
6 salvian lehteä
oliiviöljyä
merisuola-yrttiseosta myllystä

Kuori parsojen puumainen osa kevyesti. Jaa parsat kolmen ryhmiin. Laita kasojen päälle kaksi salvian lehteä ja kiedo puntit rulliksi salami- tai prosciuttovöillä. Pirskottele päälle öljyä ja kiepauta pari kierrosta suolamyllystä makua päälle. Grillaa nopeasti, kunnes salami on rapeutunut ja parsa on vielä rapsakkaa.

Bataattikiekot

1 bataatti
pari rkl öljyä
Karkeaa suolaa tai suola-yrttisekoitetta myllystä

Pese bataatti hyvin ja kuivaa. Leikkaa se paksuhkoiksi kiekoiksi, pirskottele oliiviöljyllä. Grillaa kypsäksi tai paista uunissa 200 C noin 20 min. Käännä loppuvaiheessa. Rouhi päälle suolaa ja yrttejä.

Vihreä lime-basilikabooli

2 dl kuivaa valkoviiniä
0,5 dl makeaa siideriä (4,7 %)
n. 0, 5 omenamehua
n. 0,5 soodavettä
1-2 limen mehu
basilikaa ja jäitä

Sekoita ainekset, lisää mehua ja soodavettä haluamasi vahvuuden saamiseksi. Näillä määrillä saat Alkon boolilaskurin mukaan kannun mietoa, 3 %:sta boolia.  Lisää lopuksi revityt basilikan lehdet ja jäät.

2 kommenttia:

  1. Namskis! Näyttipä herkulliselta! Ja tuo juomakin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, oli kieltämättä aika herkkua! Ja juoma myös ;)

    VastaaPoista