lauantai 4. helmikuuta 2012

Runebergin muffinit

En ole koskaan ollut Runebergin torttujen ylin ystävä, mutta jostain syystä niiden tekeminen on kaihertanut mielessäni monta päivää. Työkaverit ovat puhuneet viikon tortuista, joten ehkä tämänkertainen leipomisvimma menee heidän piikkiinsä ;) Kerran sain tosi hyviä ruunekreenejä ammattikoulun leipomosta, ja ne olivat matalia, aika rouheisia muffinivuokiin tehtyjä makupaloja. Tuota makuelämystä lähdin metsästämään, ja ihmeiden ihme, itsetehdyt Runebergit ovat tosi hyviä eivätkä edes mitenkään vaivalloisia valmistaa. Leipomuksesta taitaakin tulla vuotuinen traditio.
Ohje on mukaeltu Kinuskikissan ohjeesta. Lisäsin taikinaan enemmän mausteita - kardemummaa n. 2 rkl, lisäksi neilikkaa ja piparkakkumaustetta. Lisäksi jätin piparimurut pikemminkin rouheeksi, sillä rouskaisin niitä vain vähän kaulimella. Ohjeesta tuli 20 kpl muffinivuokiin tehtynä.

Kostukkeeksi ostin punssilikööriä - se on sitten sitä Ruotsin lipuilla varustettua tököttiä. Puolen litran pullosta kului peräti kaulallinen, joten jos löydät minipullon, ota se. Osa tortuista on lastenversioita, ja ne kostutin omenamehulla. Hyvää Runebergin ja presidentinvaalipäivää kaikille sunnuntaina!

3 kommenttia:

  1. Vau! Viikonlopun suunnitelmat kun kariutuivat pikkupojan kuumeeseen, mun on ehkä ihan pakko tehdä näitä tilanteen piristämiseksi :) -Paula P.

    VastaaPoista
  2. Mä en pidä mistään kaupoissa myytävistä versioista, jotka on alkomahoolilla kostutettuja. Olen joskus todennut saman itsekin, että itse tehtyinä ovat tosi hyviä! T. Hapsuli, joka ei ollut nyt kirjautunut

    VastaaPoista
  3. Ompa herkullista! Mäkin päätin ottaa ilon irti kotiäitiydestä ja perustaa blogin :) Tosin tälläisiin herkkuihin en kykene!

    VastaaPoista