maanantai 20. joulukuuta 2010

No onkos tullut kesä...

No ei kyllä, ainakaan jos katselee marketin vihannesosaston varsin murheellista tarjontaa... Tein jokin aika sitten yökylään tulleelle ystävälle ruokaa kesä ja grillailut mielessäni, joten lautaselle päätyi kanaa yrttimarinadissa, pestoa, parsarisottoa ja uunissa paahdettuja terttukirsikkatomaatteja. Parsarisotto on mielestäni herkkua vaikka sellaisenaan, ja simppeli marinadi kanalle tekeytyi basilika-oregano-oliiviöljy-valkosipuli-yhdistelmästä. Tomaatit paahtuivat uunissa herkullisiksi Glorian ruoka ja viini -lehden ohjeen mukaan. Jokseenkin puisevat tuontitomaatit olisivat ehkä kaivanneet tosin vähän enemmän sokeria kuin reseptissä. Peston tekeminen kannattaa kuitenkin jättää lämpimämpiin keleihin, sillä basilikaraasu ilmeisesti paleltui kauppamatkalla! Sain pestoon vain muutaman lehdykän, joten peston sijaan mössöstä tuli pikemminkin juusto-pinjansiemen-dippiä ;) Ei mikään varsinainen vuodenaika- tai lähiruokamenu, joten kesää ja kotimaisia kasviksia odotellessa!Parsarisottoa tein Jamie Oliverin ohjetta sekä paria nettiohjetta mukaellen. Tämä on aika lähellä, tosin käytin nesteenä pelkkää kasvislientä ja juustona oli parmesanin sijaan Juustoportin Viinitarhurin juusto.

Paahdetut uunitomaatit Glorian ruoka ja viini -lehden resepti on helppo - ja lehden mukaan elegantti - lisuke ;) Tomaatit uuniin matalaan lämpöön (100 C) vajaaksi tunniksi oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla, suolalla, intiaanisokerilla ja pippurilla höystettynä, lisäksi muutama oksa rosmariinia. Kiertoilmauunissa vähempikin aika riitti. Nämä mielestäni paranevat vanhetessaan ja viiletessään, ja ensi kerralla laitan valkosipulia mukaan. Näitä voi säilöä jäähdytettynä öljyssä, säilyvät jääkaapissa tiiviissä purkissa viikon verran.

Pesto: ruukku basilikaa (ei vain paria paleltumatonta oksaa, kuten tässä :p), runsas desi pinjansiemeniä ja parmesanraastetta tai muuta vahvaa kovaa juustoa, valkosipulin kynsi, suolaa, pippuria, oliiviöljyä runsas desi -> surauta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti