Tämä resepti perustuu Limetime - 50 ihanaa reseptiä -keittokirjan ohjeeseen Lihakääryleitä ja aasialaista kastiketta. Kirjan nimi on aika osuva, sillä ohjeet ja kuvat ovat todellakin ihania, ja tekisi mieli kokeilla niistä melkein kaikkia. Muokkasin ohjetta mieleisekseni ja mauiltaan hieman sushi-henkiseksi.
Itsenäisyyspäivän illaksi ja "kisakatsomoevääksi" tehdyssä herkussa maistuvat paitsi lime myös makea indonesialainen soijakastike Ketjap manis ja suolaisempi japanilainen soija. Käytin pakastimen uumenista löytynyttä naudan sisäfilettä, jonka nuijin kevyesti ohuiksi leikkeiksi ja marinoin ennen rullausta ketjap manis -kastikkeessa, japanilaisessa soijassa, wasabi-tahnassa, seesamiöljyssä, valkosipulissa ja limenmehussa. Täytteeksi kietaisin rulliin tuoretta pinaattia ja mangoa sekä porkkanaa ohuen ohuina suikaleina.
Paistoin cocktail-tikkujen varassa kasassa pysyviä rullia hetken pannulla ennen kuin siirsin ne uuniin odottelemaan vielä hetkeksi. Valmiiden kääryleiden päälle vielä ripsaus seesaminsiemeniä ja pötkylät tarjolle riisiviinietikalla maustetulle sushiriisipedille. Vähän meni pukuloisto telkkarissa ohi, kun keskityimme tähän suomalais-japanilaiseen herkkuun. Kannatti näperrellä ja "uhrata" sisäfile kääryleisiin, todella hyvää ja mureaa!
Itsenäisyyspäivän illaksi ja "kisakatsomoevääksi" tehdyssä herkussa maistuvat paitsi lime myös makea indonesialainen soijakastike Ketjap manis ja suolaisempi japanilainen soija. Käytin pakastimen uumenista löytynyttä naudan sisäfilettä, jonka nuijin kevyesti ohuiksi leikkeiksi ja marinoin ennen rullausta ketjap manis -kastikkeessa, japanilaisessa soijassa, wasabi-tahnassa, seesamiöljyssä, valkosipulissa ja limenmehussa. Täytteeksi kietaisin rulliin tuoretta pinaattia ja mangoa sekä porkkanaa ohuen ohuina suikaleina.
Paistoin cocktail-tikkujen varassa kasassa pysyviä rullia hetken pannulla ennen kuin siirsin ne uuniin odottelemaan vielä hetkeksi. Valmiiden kääryleiden päälle vielä ripsaus seesaminsiemeniä ja pötkylät tarjolle riisiviinietikalla maustetulle sushiriisipedille. Vähän meni pukuloisto telkkarissa ohi, kun keskityimme tähän suomalais-japanilaiseen herkkuun. Kannatti näperrellä ja "uhrata" sisäfile kääryleisiin, todella hyvää ja mureaa!
Ai, kun kuulostaa houkuttelevalta, pääsispä itsekin tekemään!
VastaaPoistaMeidän keittiökoneet ei ole vieläkään saapuneet, joten kokkaustarvetta on patoutunut runsaasti...
Odotan jo innolla, millaisia herkkuja esittelet ensi lauantain jälkeen. Ei mitään paineita ;)!
VastaaPoista