Siirry pääsisältöön

Kakkujenkoristelukurssilla Marttojen kanssa

Osallistuin aiemmin viikolla Varsinaisten Marttojen ja Miesmarttojen järjestämälle kakkujenkoristelukurssille, jonka vetäjänä toimi kakkubloggaaja Johanna Arvo. Tutustuimme pääasiassa erilaisiin koristelutyyleihin sekä teimme itse koristeita sokerimassasta ja harjoittelimme hieman pursotustekniikoita. Sokerimassa onkin minulle vielä uusi tuttavuus, sillä olen tehnyt tasan yhden lasten synttärikakun marsipaania käyttäen. Sokerimassasta taitaa tulla uusi suosikki myös kuorruttamiseen, sillä marsipaanin voimakas maku vähän tökkii. Toisin kuin kuvittelin, sokerimassan muotoilu ja värjääminen olikin melko helppoa. Toki kurssin vetäjän omistaman valtavan välinerepertuaarin ansiosta oli mahdollista tehdä vaikka mitä. Ainakin tiedän, mitä menen seuraavan kerran shoppailemaan! Kiitos Johanna sekä VarMa ja Miesmartat kivasta kurssista!

Muotteja

Erilaisia välineitä. Riisinuudelista voi tehdä esim. koristekukkien heteitä, kissanviiksiä jne.





Mahtava valikoima värejä ja muun muassa vauvamuotti

Sokerimassavauva! Värjäsin valkoista sokerimassaa ihonvärisellä väriaineella ja lisäsin tipan pinkkiä. Massa tiiviisti tomusokerijauhotettuun muottiin ja hetkeksi pakastimeen.


Vauva takaa. Uskomattoman hyvä muotti, jopa pikku hiukset erottuvat hyvin.

Liljakoristeen työstöä. Värjäsin valkoista sokerimassaa lilalla väriaineella, painoin liljamuotilla kuvion ja muotoilin foliopesän, jossa kukkaa voi vielä työstää luonnollisemman näköiseksi.

Liljoja kovettumassa foliopesissään.


Pikkukukkia jämämassasta. Kivoja vaikka muffinssien päälle.

Perhosesta saa luonnollisen mallisen, kun sen kuivattaa keskeltä kevyesti taitetun folion päällä.

Tuotoksia... kokeilin myös kissakoristeen tekoa, mutta se jäi vähän puolitiehen. Kissa pysyy pystyssä sisälle tökätyn cocktail-tikun varassa. Silmät, nenä yms. pysyvät paikoillaan syötävän liiman avulla. Sokerimassa on kuivempaa kuin marsipaani, joten liima on tarpeen koristeiden kiinnityksessä.

Pursottimet ja erilaiset pursotinpäät eli tyllat: koripunostylla ja iso tähtitylla. Toinen pursotin on täytetty kahdella täytteellä - ensin puolet vaakasuuntaan pelkällä kermalla ja päälle värjättyä kermaa.


Ihana pursotus by kurssin vetäjä. Oma räpellykseni sitten tuossa etualalla - en ihan vielä hahmottanut tätä tekniikkaa, mutta täytyy harjoitella, koska tämä on juuri se pursotustyyli, mitä olen ihaillut useammissakin kakkukuvissa. Perussääntö on tehdä vuorotellen "ysiä ja pikku-eetä".

Kommentit

  1. Oli varmaan kiva kurssi! Välineurheilua, jos on hyvät muotit sun muut, niin on helpompi saada jotain hienoa aikaiseksi?

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja juttuja saitte aikaiseksi. Tuo kaksivärinen pursotus pitää kyllä päästä joskus testaamaan...

    VastaaPoista
  3. Joo, tuo kaksivärinen pursotus on kyllä kiva! Hanna - joo voihan tietty vapaalla kädellä luovasti muovailla mitä haluaa ja osaa, mutta valmiilla muoteilla ja leikkureilla tulee aika styleä jälkeä :) pakko päästä shoppaamaan... ;)

    VastaaPoista
  4. :) Huippua, että olen saanut innostettua tästä taiteen lajista. Hannalle pakko kommentoida, että mitä enemmän on näperrellyt niin sitä vähemmän oikeastaan muotteja ja muita haluaa käyttää. Eli itse ainakin olen sitä mieltä, että kotoa löytyy paljonkin juttuja joita voi käyttää koristeiden tekemiseen massaa ja värejä lukuunottamatta. Kokeilemaan vaan :D!
    Ja kiitos Niina kivasta kirjoituksesta. Linkittelen sinut myös omalle listalleni.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera. 1 kg naudan paahtopaistia Vähän öljyä suolaa ja pippuria Marinadi : 1,5 dl oliiviöljyä (vajaa) 1 dl soijakastiketta 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 valkosipulin kynttä murskattuna Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana. Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle. 1,2 kg naudan kulmapaistia 1,5 rkl voita tai margariinia suolaa, pippuria paprikajauhetta 1 litra vettä 2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms. 1 pieni sipuli 3 valkosipulin kynttä 6 rkl tomaattipyrettä 2-3 rkl dijon-sinappia 1-2 rkl ketsuppia 2-3 rkl soijaa 4-5 porkkanaa paloiteltuna 2 sipulia isohkoina lohkoina 2 prk ruokakermaa 1 pkt Koskenlaskijaa Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannu

Mansikka-kiivi-britakakku

Marenki maistuu minulle kaikissa muodoissaan, joten vanha kunnon britakakku toimii. Marenki puolittain sekoittuu kivasti taikinaan tässä helpossa klassikossa. Taas tuli kiire ottaa kuva, kun pikkuväki hakkasi lusikoita pöytään. Noin 12-14 palaa Taikina: n. 180 g margariinia n. 1,8 dl sokeria 4 kananmunan keltuaista 1,2 dl maitoa 2,5 dl vehnäjauhoja 3 tl vehnäjauhoja Marenki: 4 kananmunan valkuaista 2 dl sokeria Pinnalle: kourallinen mantelilastuja Täyte: 4 dl kermaa sokeria + vaniljasokeria maun mukaan 3-4 kiiviä litra (pakaste)mansikoita Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksi kerallaan ja vatkaa voimakkaasti. Lisää vuorotellen jauho-leivinjauheseos ja maito. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon. Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille reunoja myöten ensin taikina ja sitten varovasti päälle marenki. Ripottele päälle mantelilastut ja paista 175-asteisessa