Vihdoin oli joku tekosyy tehdä näitä söpöjä täytettyjä kakkusia, joiden ohjeita lehdet, blogit ja keittokirjat ovat yhtäkkiä pullollaan. Onnea 3-vuotiaalle pikku kreisibailaajalle! ;) Tämä ohje on mukaelma Glorian ruoka ja viinin reseptistä, ja löysin Suklaamarenki-blogistin version ohjeineen kadonneen lehden sijaan. Ensi kerralla yritän pyöritellä puolta pienempiä kakkusia, sillä yksi whoopie oli aika tuju makea pala herkkupöydässä. Kannattaa kokeilla myös taikinan pursotusta, sillä taikina oli aika tahmaista muotoiltavaa.
Sulata suklaa ja vatkaa täytteen ainekset tasaiseksi. Lusikoi täytettä puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi. Ripottele reunoille nonparelleja.
Kakkuset:
100 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
120 g crème fraichea
Vatkaa rasva ja sokeri, lisää muna. Sekoita kuivat aineet yhteen ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhotetuin käsin tai pursota taikinasta pieniä palleroita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja litistä niitä hieman. Omani olivat mielestäni pienehkön lihapullan kokoisia, mutta olisivat saaneet olla melkein puolta pienempiä.Paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia ja jäähdytä.
Täyte:
100 g
valkosuklaata
1 dl
tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
sitruunankuoriraastetta
pieni tiraus sitruunamehua
Sulata suklaa ja vatkaa täytteen ainekset tasaiseksi. Lusikoi täytettä puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi. Ripottele reunoille nonparelleja.
Nämä ovat kyllä nerokas keksintö!
VastaaPoista