Ystäväni Hapsuli muistutti blogissaan Hävikistä herkuksi -tempauksesta Facebookissa, ja mikäpä sen parempi syy ryhtyä leipomaan. Kaapissa oli avattuja jugurttipurkkeja, joiden kohtalo oli odottaa vanhentumista, kunnes joku muistaisi siivota jääkaapin. Pakastimessa pyörii vielä mustikoita, jotka täytyy saada käytettyä ennen uutta satoa. Ja kaurahiutaleet eivät meinaa enää kulua meillä, kun taapero suhtautuu nihkeästi puuroon. Leivontapuuhiin siis - hävikistä herkuksi! Kaappien aineksista tuli mustikkatartalettejä eli pieniä annospiiraita.
10-12 tartalettia
Pohja:
125 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl intiaanisokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl maustettua jugurttia, esim. luomuvanilja
1 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
puoli purkkia rahkaa
2 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
puolen sitruunan (pieni) mehu puristettuna
0,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
1 muna
mustikoita
annosvuokia, esim. tukevia muffinivuokia
Nypi ja vaivaa taikinan ainekset käsin sekaisin, pyöritä tiiviiksi tangoksi ja jaa 10-12 osaan vuokien koosta riippuen. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja litistä käsissäsi ja painele tartalettivuokien tai tukevien muffinssivuokien pohjalle. Pistele pohjia haarukalla. Esipaista 175C kiertoilmauunissa n. 5 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset keskenään mustikoita lukuunottamatta ja täytä esipaistetut tartalettipohjat puolilleen. Ripottele päälle mustikoita ja paista vielä n. 15-20 minuuttia. Anna tartalettien jäähtyä hyvin ja irrota ne sitten vuuistaan.
10-12 tartalettia
Pohja:
125 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl intiaanisokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl maustettua jugurttia, esim. luomuvanilja
1 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
puoli purkkia rahkaa
2 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta
puolen sitruunan (pieni) mehu puristettuna
0,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
1 muna
mustikoita
annosvuokia, esim. tukevia muffinivuokia
Nypi ja vaivaa taikinan ainekset käsin sekaisin, pyöritä tiiviiksi tangoksi ja jaa 10-12 osaan vuokien koosta riippuen. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja litistä käsissäsi ja painele tartalettivuokien tai tukevien muffinssivuokien pohjalle. Pistele pohjia haarukalla. Esipaista 175C kiertoilmauunissa n. 5 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset keskenään mustikoita lukuunottamatta ja täytä esipaistetut tartalettipohjat puolilleen. Ripottele päälle mustikoita ja paista vielä n. 15-20 minuuttia. Anna tartalettien jäähtyä hyvin ja irrota ne sitten vuuistaan.
Kommentit
Lähetä kommentti