Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera.
1 kg naudan paahtopaistia
Vähän öljyä
suolaa ja pippuria
Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
(vajaa) 1 dl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl
ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C on kuitenkin optimaalisin.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja siirrä huoneenlämpöinen paisti marinadiin, jossa se saa lillua kauttaaltaan mieluusti seuraavaan päivään tai ainakin parin-kolmen tunnin ajan. Viipaloi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja tarjoile salaatin ja aurajuustoperunoiden kera.
1 kg naudan paahtopaistia
Vähän öljyä
suolaa ja pippuria
Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
(vajaa) 1 dl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl
ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C on kuitenkin optimaalisin.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja siirrä huoneenlämpöinen paisti marinadiin, jossa se saa lillua kauttaaltaan mieluusti seuraavaan päivään tai ainakin parin-kolmen tunnin ajan. Viipaloi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja tarjoile salaatin ja aurajuustoperunoiden kera.
En ole aikaisemmin törmännyt siihen, että paahtopaisti kypsennetään 200 asteessa. Eipä ole ihme jos tulee rapsakka pinta. Väri pintaan paistinpannulla, uuniin 125 astetta, lihalämpömittarilla haluttu kypsyys.
VastaaPoista