Siirry pääsisältöön

Broileri-feta-kasvis-makaronilaatikko

Tämä ruoka on taas sarjassamme "Näin valmistat erilaisia ruokia täsmälleen samoista raaka-aineista uudelleen ja uudelleen"... Mutta kun nämä nyt vaan sattuvat olemaan niitä peruselintarvikkeita, mitä melkein aina on kaapissaa, ja kasvisten piilottelu ruokiin valikoivaa taaperoa varten jatkuu... Tällä kertaa aineksista valmistui vanhaa kunnon makaronilaatikkoa kana-feta-kasvisversiona.



Yksi iso vuuallinen tai kaksi keskikokoista

n. 450 g maustamatonta broilerin rintafilettä
1 sipuli
oliiviöljyä
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 pienehkö punainen paprika
2 valkosipulin kynttä
suolaa, pippuria, yrttimaustetta, kuivattua basilikaa
1 pussi makaronia, esim. fusilli tai täysjyväfarfalle
2 prk ruokakermaa + maitoa, yht. 7 dl
2 kananmunan keltuaista
3 rkl punaista pestoa
1 pkt fetaa
kourallinen raastettua parmesania
kourallinen raastettua juustoa (emmental, kermajuusto tms.)
rasia kirsikkatomaatteja
(tuoretta rosmariinia)
suolaa ja pippuria

Keitä makaronit melkein kypsiksi suolatussa vedessä. Kuullota sipuli hakkeluksena öljytilkassa, paista suikaloitu broilerinliha ja mausta valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja kuivatuilla yrteillä. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika pieneksi ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon puolet parmesanraasteesta. Lado uunivuokaan makaronia ja broileri-kasvisseosta, murra mukaan fetajuusto. Valmista "munamaito": sekoita ruokakerma, maito, pesto ja keltuaiset ja kaada laatikon päälle. Paista 200-225-asteisessa kiertoilmauunissa noin 12 minuuttia, lisää sitten loput juustoraasteet ja halkaistut kirsikkatomaatit, suolaa, pippuria sekä rosmariini. Paista vielä n. 10 minuuttia.

Kommentit

  1. Tuli flashback jostain opiskeluajan lemppariruoasta, jota en ole aikoihin tehnyt!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera. 1 kg naudan paahtopaistia Vähän öljyä suolaa ja pippuria Marinadi : 1,5 dl oliiviöljyä (vajaa) 1 dl soijakastiketta 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 valkosipulin kynttä murskattuna Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana. Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle. 1,2 kg naudan kulmapaistia 1,5 rkl voita tai margariinia suolaa, pippuria paprikajauhetta 1 litra vettä 2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms. 1 pieni sipuli 3 valkosipulin kynttä 6 rkl tomaattipyrettä 2-3 rkl dijon-sinappia 1-2 rkl ketsuppia 2-3 rkl soijaa 4-5 porkkanaa paloiteltuna 2 sipulia isohkoina lohkoina 2 prk ruokakermaa 1 pkt Koskenlaskijaa Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannu