Siirry pääsisältöön

Grillikauden avaus: soija-piripiri-marinadia ja parsaa "saltimbocca"

Saatiin grillikausi avatuksi meilläkin - kevät! <3 Kolmen hengen minigrillibileiden menu oli seuraava:

Soija-piripirimarinoidut pihvit
Grillatut munakoisot
Parsaa "saltimbocca"
Bataatikiekot
Vihreä lime-basilikabooli 








Kaikki ohjeet kolmelle

Soija-piripirimarinoidut pihvit

Naudan sisäfileetä pihveiksi leikattuina (3 kpl, à 120 g)

Marinadi:
0,5 dl vettä
0,5 dl soijakastiketta
2 rkl raakakidesokeria
0,5 rkl piripirikastiketta (tai maun mukaan tulisuutta säädellen)
1 iso valkosipulin kynsi tai pari pientä
mustapippuria
merisuola-yrttisekoitetta myllystä
4 rkl oliiviöljyä

Sekoita ainekset ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna poreilla, kunnes seos on hieman tiivistynyt, sekoita välillä. Jäähdytä. Ota kolmannes marinadista erilleen munakoisoja varten ja laita sivuun. Lisää jäljelle jääneeseen marinadiin öljy ja anna pihvien marinoitua ainakin pari tuntia. Grillaa huoneenlämpöiset pihvit haluamaasi kypsyyteen.

Grillatut munakoisot

2 munakoisoa
kolmannes pihvien soija-piripirimarinadista
öljyä
sormisuolaa

Leikkaa munakoisot halki pituussuunnassa, pistele haarukalla ja valele öljytilkalla. Grillaa puoliskoja jonkin aikaa leikkuupinta ylöspäin, ota sivuun ja valele marinadilla. Jätä tekeytymään grilliin, kunnes munakoiso on pehmeää.Suojaa tarvittaessa foliolla. Munakoisot kestävät aika kauan pehmentyä, joten aloita grillaaminen niistä.

Parsaa "saltimbocca"

Puntti parsaa (9 kpl)
9 ohutta pitkulaista siivua spianata-salamia (tai prosciuttoa)
6 salvian lehteä
oliiviöljyä
merisuola-yrttiseosta myllystä

Kuori parsojen puumainen osa kevyesti. Jaa parsat kolmen ryhmiin. Laita kasojen päälle kaksi salvian lehteä ja kiedo puntit rulliksi salami- tai prosciuttovöillä. Pirskottele päälle öljyä ja kiepauta pari kierrosta suolamyllystä makua päälle. Grillaa nopeasti, kunnes salami on rapeutunut ja parsa on vielä rapsakkaa.

Bataattikiekot

1 bataatti
pari rkl öljyä
Karkeaa suolaa tai suola-yrttisekoitetta myllystä

Pese bataatti hyvin ja kuivaa. Leikkaa se paksuhkoiksi kiekoiksi, pirskottele oliiviöljyllä. Grillaa kypsäksi tai paista uunissa 200 C noin 20 min. Käännä loppuvaiheessa. Rouhi päälle suolaa ja yrttejä.

Vihreä lime-basilikabooli

2 dl kuivaa valkoviiniä
0,5 dl makeaa siideriä (4,7 %)
n. 0, 5 omenamehua
n. 0,5 soodavettä
1-2 limen mehu
basilikaa ja jäitä

Sekoita ainekset, lisää mehua ja soodavettä haluamasi vahvuuden saamiseksi. Näillä määrillä saat Alkon boolilaskurin mukaan kannun mietoa, 3 %:sta boolia.  Lisää lopuksi revityt basilikan lehdet ja jäät.

Kommentit

  1. Namskis! Näyttipä herkulliselta! Ja tuo juomakin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, oli kieltämättä aika herkkua! Ja juoma myös ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera. 1 kg naudan paahtopaistia Vähän öljyä suolaa ja pippuria Marinadi : 1,5 dl oliiviöljyä (vajaa) 1 dl soijakastiketta 2 rkl balsamiviinietikkaa 2 valkosipulin kynttä murskattuna Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana. Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle. 1,2 kg naudan kulmapaistia 1,5 rkl voita tai margariinia suolaa, pippuria paprikajauhetta 1 litra vettä 2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms. 1 pieni sipuli 3 valkosipulin kynttä 6 rkl tomaattipyrettä 2-3 rkl dijon-sinappia 1-2 rkl ketsuppia 2-3 rkl soijaa 4-5 porkkanaa paloiteltuna 2 sipulia isohkoina lohkoina 2 prk ruokakermaa 1 pkt Koskenlaskijaa Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannu

Broileri-feta-kasvis-makaronilaatikko

Tämä ruoka on taas sarjassamme "Näin valmistat erilaisia ruokia täsmälleen samoista raaka-aineista uudelleen ja uudelleen"... Mutta kun nämä nyt vaan sattuvat olemaan niitä peruselintarvikkeita, mitä melkein aina on kaapissaa, ja kasvisten piilottelu ruokiin valikoivaa taaperoa varten jatkuu... Tällä kertaa aineksista valmistui vanhaa kunnon makaronilaatikkoa kana-feta-kasvisversiona. Yksi iso vuuallinen tai kaksi keskikokoista n. 450 g maustamatonta broilerin rintafilettä 1 sipuli oliiviöljyä 2 keskikokoista kesäkurpitsaa 1 pienehkö punainen paprika 2 valkosipulin kynttä suolaa, pippuria, yrttimaustetta, kuivattua basilikaa 1 pussi makaronia, esim. fusilli tai täysjyväfarfalle 2 prk ruokakermaa + maitoa, yht. 7 dl 2 kananmunan keltuaista 3 rkl punaista pestoa 1 pkt fetaa kourallinen raastettua parmesania kourallinen raastettua juustoa (emmental, kermajuusto tms.) rasia kirsikkatomaatteja (tuoretta rosmariinia) suolaa ja pippuria Keitä makaronit melke