Rakastan pikkuruokia, joiden kanssa voi näperrellä - tapaksia, raglettea, mezejä... Mezet ovat välimerellisempi, Lähi-itään vivahtava versio tapaksista. Tällä kertaa illanistujaisten meze-pöydässä oli seuraavanlaisia pikkuannoksia:
Silppua yrtit ja valkosipuli, yhdistä marinadin aineet (ei öljyä). Kuutioi melonit ja anna maustua marinadissa vähintään pari tuntia. Suikaloi kinkkusiivut ja sekoita salaatin joukkoon ennen tarjoilua. Pirskottele marinadia ja vähän oliiviöljyä kastikkeeksi salaatin ylle.
inkivääri-broilerivartaat
tabouleh-salaatti couscousista ja fetasta
minttumarinoitua melonia ja ilmakuivattua kinkkua
grillattu paprikasalaatti
halloumia ja granaattiomenaa
Minttumarinoidun melonisalaatin ohjeen bongasin Halv åtta hos mig -sarjasta, ja se näytti kivalta versiolta klassisesta meloni-kinkku-alkupalasta. Oma versioni meni suunnilleen näin:
Puolikas cantaloupe-melonia
puolikas hunajamelonia
Puoli punttia tuoretta minttua (Jos löydät, ota "vahva minttu"-nimikoitua, joka on paljon parempaa kuin tavallinen versio.)
muutama lehti sitruunamelissaa ja basilikaa
2 limeä
1 valkosipulin kynsi
2 rkl vaaleaa balsamicoa
1 rkl intiaantisokeria
Pieni ripaus chilijauhetta
5 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
(1 rkl oliiviöljyä tarjoiluun)
Silppua yrtit ja valkosipuli, yhdistä marinadin aineet (ei öljyä). Kuutioi melonit ja anna maustua marinadissa vähintään pari tuntia. Suikaloi kinkkusiivut ja sekoita salaatin joukkoon ennen tarjoilua. Pirskottele marinadia ja vähän oliiviöljyä kastikkeeksi salaatin ylle.
Lisää meze-pöydän ohjeita, kun ehdin näpytellä...
Näyttää hyvältä nam nam..:)
VastaaPoistaMaistuis varmaan mullekin!
VastaaPoista