Tämä soppa maistui ihanalta viime viikonlopun pakkaspäivän pulkkailun jälkeen. Pakastimesta löytyi vielä pussillinen kantarelleja, joita jatkoin tuoreilla herkkusienillä. Kätkin soppaan kesäkurpitsaa, niin kasviksille irvistelevä taaperokin sai jotain vihreää elimistöönsä. Päälle voi ripotella leipäjuustokuutioita ja serranokinkkua.
Leipäjuustokuutiot ehtivät vajota sopan syvyyksiin ennen kuvausta |
Pääruokana neljälle
Noin litra sieniä, esim. kantarelleja ja herkkusieniä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl makeaa soijakastiketta
pieni kesäkurpitsa tai puolikas isoa
1,5 litraa mietoa kanalientä
1 pkt voimakasta Koskenlaskijaa tai muuta sulatejuustoa
vajaa purkki ruoka- tai kuohukermaa
(3 rkl maissitärkkelystä)
kuivattua timjamia
mustapippuria
Leipäjuustoa ja serranokinkkua tarjoiluun
Kuullota sipulisilppu voissa, lisää puhdistetut ja hienonnenut sienet. Lisää tarvittaessa vähän öljyä. Mausta soijalla ja valkosipulilla. Lisää kesäkurpitsa hienona raasteena ja paistele hetki. Lisää kuuma kanaliemi ja kuutioitu juusto. Anna porista, kunnes juusto on sulanut. Lisää kerma ja suurusta halutessasi maissitärkkelyksellä. Mausta timjamilla ja pippurilla. Ripottele annosten päälle leipäjuustoa ja serranokinkun paloja.
Hieno soppa, pitää joskus kokeilla!
VastaaPoista