Tätä kakkua on tullut tehtyä jo vuosien ajan suklaanhimoon. Pala kakkua sopii karppaajallekin, sillä siinä ei ole lainkaan jauhoja, ja mitä tummemmasta suklaasta kakku tehdään sitä vähemmän siinä on hiilareitakin. Kaikki eivät tosin pidä näin voimakkaasta tumman suklaan mausta, ja varsinkin makeutusaineella leivottaessa maku on kieltämättä vähän karvas. Puolittamalla makeutusaineen määrän ja käyttämällä osan sokeria maku paranee. Alkuperäinen resepti on karppaus.info-sivustolta.
6 munaa
vajaa 2 dl jauhemaista makeutusainetta tai vastaava määrä sokeria / näiden yhdistelmä
350 g tummaa suklaata (70 % on mielestäni parasta tähän, kokeile osa esim. appelsiinilla maustettua)
125 g voita
2 rkl vettä
voita ja mantelijauhoja vuuan voiteluun ja jauhotukseen
kermavaahtoa tarjoiluun.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi makeutusaineen ja/tai sokerin kanssa. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa paloina joukkoon ja siirrä kattila sivuun liedeltä. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää vesi tipoittain seokseen. Vatkaa suklaaseos keltuaisvaahtoon. Vatkaa sitten valkuaiset huolella vaahdoksi. Vatkaa kolmannes vaahdosta suklaa-keltuaisseoksen joukoon. Kääntele loput valkuaisvaahdosta varovasti taikinaan. Yritä pitää taikina mahdollisimman kuohkeana. Voitele irtopohjavuoka ja jauhota se esim. mantelijauhoilla. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä meheväksi sisältä. Tarjoa seuraavana päivänä kermavaahdon kera.
6 munaa
vajaa 2 dl jauhemaista makeutusainetta tai vastaava määrä sokeria / näiden yhdistelmä
350 g tummaa suklaata (70 % on mielestäni parasta tähän, kokeile osa esim. appelsiinilla maustettua)
125 g voita
2 rkl vettä
voita ja mantelijauhoja vuuan voiteluun ja jauhotukseen
kermavaahtoa tarjoiluun.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi makeutusaineen ja/tai sokerin kanssa. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa paloina joukkoon ja siirrä kattila sivuun liedeltä. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää vesi tipoittain seokseen. Vatkaa suklaaseos keltuaisvaahtoon. Vatkaa sitten valkuaiset huolella vaahdoksi. Vatkaa kolmannes vaahdosta suklaa-keltuaisseoksen joukoon. Kääntele loput valkuaisvaahdosta varovasti taikinaan. Yritä pitää taikina mahdollisimman kuohkeana. Voitele irtopohjavuoka ja jauhota se esim. mantelijauhoilla. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä meheväksi sisältä. Tarjoa seuraavana päivänä kermavaahdon kera.
Kommentit
Lähetä kommentti