Usein tulee tehtyä ruokaa inspiraation perusteella - ja vielä useammin yksinkertaisesti sen mukaan, mitä kaapeista sattuu löytymään. Niin nytkin. Tällä kertaa piti käyttää vähän mielikuvitusta, mitä hyvää kaapin aineksista saisi aikaiseksi, mutta lopputulos oli aika onnistunut.
Kastike 1:
1 tölkki tomaattimurskaa
puoli tuubia tomaattipyrettä
n. 4 dl vettä
kasvisliemikuutio
öljyä (n. 1 rkl)
4 valkosipulinkynttä
mausteita: esim. timjamia, yrttisekoitusta, mustapippuria, ripaukset chiliä ja sokeria, suolaa maun mukaan
2 dl ruokakermaa
puolikas kesäkurpitsaa
1-2 porkkanaa
1 dl punaisia linssejä
kourallinen parmesanraastetta
Kastike 2:
rasia kirsikkatomaatteja
2 tl voita/margariinia
valkosipulin kynsi
suolaa+pippuria+sokeriripaus
Vajaa paketti cannelloneja
Juustoraastetta: esim. parmesania, emmentalia ja kermajuustoa
Tarjoiluun rucolaa tai jotain tuoretta yrttiä
Kuullota valkosipulihaketta öljyssä, lisää tomaattimurska, -pyree, vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet. Keittele jonkin aikaa. Lisää sitten porkkana- ja kesäkurpitsaraaste sekä linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä, n. 10 minuuttia. Hämmennä välillä ja lisää vettä, jos linssit meinaavat palaa pohjaan. Soseuta kastike kevyesti sauvavatkaimella, kun linssit ovat kypsyneet. Lisää kerma, kiehauta. Lisää lopuksi parmesanraaste ja anna kastikkeen hieman jäähtyä - cannellonien täyttäminen tulikuumalla kastikkeella ei ole kivaa puuhaa...
Tee sillä aikaa kastike 2: kuutioi kirsikkatomaatit ja käytä niitä hetki kattilassa voin sekä sokeri- ja suolaripausten sekä valkosipulimurskan kera. Tomaattien rakenteen ei tarvitse hajota, mutta ne imevät kivasti makua käsittelyssä.
Täytä cannellonit pursotinpussin avulla kastikkeella nro 1, mutta jätä siitä noin neljännes kaadettavaksi täytettyjen rullien päälle. Kaada myös kastike nro 2 putkien päälle ja lisää juustoraaste. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, peitä tarvittaessa foliolla jottei juusto pala. Tarjoa esim. rucolan kanssa. Hyvää!
Kastike 1:
1 tölkki tomaattimurskaa
puoli tuubia tomaattipyrettä
n. 4 dl vettä
kasvisliemikuutio
öljyä (n. 1 rkl)
4 valkosipulinkynttä
mausteita: esim. timjamia, yrttisekoitusta, mustapippuria, ripaukset chiliä ja sokeria, suolaa maun mukaan
2 dl ruokakermaa
puolikas kesäkurpitsaa
1-2 porkkanaa
1 dl punaisia linssejä
kourallinen parmesanraastetta
Kastike 2:
rasia kirsikkatomaatteja
2 tl voita/margariinia
valkosipulin kynsi
suolaa+pippuria+sokeriripaus
Vajaa paketti cannelloneja
Juustoraastetta: esim. parmesania, emmentalia ja kermajuustoa
Tarjoiluun rucolaa tai jotain tuoretta yrttiä
Kuullota valkosipulihaketta öljyssä, lisää tomaattimurska, -pyree, vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet. Keittele jonkin aikaa. Lisää sitten porkkana- ja kesäkurpitsaraaste sekä linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä, n. 10 minuuttia. Hämmennä välillä ja lisää vettä, jos linssit meinaavat palaa pohjaan. Soseuta kastike kevyesti sauvavatkaimella, kun linssit ovat kypsyneet. Lisää kerma, kiehauta. Lisää lopuksi parmesanraaste ja anna kastikkeen hieman jäähtyä - cannellonien täyttäminen tulikuumalla kastikkeella ei ole kivaa puuhaa...
Tee sillä aikaa kastike 2: kuutioi kirsikkatomaatit ja käytä niitä hetki kattilassa voin sekä sokeri- ja suolaripausten sekä valkosipulimurskan kera. Tomaattien rakenteen ei tarvitse hajota, mutta ne imevät kivasti makua käsittelyssä.
Täytä cannellonit pursotinpussin avulla kastikkeella nro 1, mutta jätä siitä noin neljännes kaadettavaksi täytettyjen rullien päälle. Kaada myös kastike nro 2 putkien päälle ja lisää juustoraaste. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, peitä tarvittaessa foliolla jottei juusto pala. Tarjoa esim. rucolan kanssa. Hyvää!
Kommentit
Lähetä kommentti