Siirry pääsisältöön

Sisäfileepihvi, rosmariinibataattia ja sinihomejuustokastiketta

Ai ai kun nämä maut sopivatkin hyvin yhteen, suolaista ja makeaa... Tämä ohje on kahdelle ja valmistuu samassa ajassa kuin bataatit kypsyvät uunissa.


Rosmariinibataatit ja pihvit

1 iso bataatti tai 2 pienempää
3 rkl oliiviöljyä
muutama oksa tuoretta rosmariinia
1 valkosipulin kynsi (iso) hakkeluksena
sormisuolaa
mustapippuria
2 naudan sisäfileepihviä + öljyä paistamiseen

Aloita bataateista: kuori ne ja viipaloi isojen ranskalaisten perunoiden kokoisiksi suikaleiksi. Yhdistä mausteet öljyyn ja kierittele bataatit mausteöljyssä. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä ja alkavat rapeutua.

Nosta pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Paista ne molemmin puolin öljyssä kuumalla pannulla noin minuutti per puoli. Siirrä pihvit uunivuokaan ja laita uuniin bataattien kaveriksi muutamaksi minuutiksi vähän ennen kuin bataatit ovat valmiit. Tee sillä aikaa supernopea kastike.

Sinihomejuustokastike

1,5 prk luomuruokakermaa tai muuta kermaa
1 pkt sinihomejuustoa (esim. Aura Gold)
2 rkl maissitärkkelystä

Kaada kerma samaan pannuun, jossa paistoit pihvit, anna kiehahtaa. Murenna joukkoon 2/3 juustosta ja maissitärkkelys pakkauksen ohjeen mukaisesti. Ripottele lopuksi loput juustot kastikkeen pinnalle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana.



Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle.

1,2 kg naudan kulmapaistia
1,5 rkl voita tai margariinia
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
1 litra vettä
2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms.
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
6 rkl tomaattipyrettä
2-3 rkl dijon-sinappia
1-2 rkl ketsuppia
2-3 rkl soijaa
4-5 porkkanaa paloiteltuna
2 sipulia isohkoina lohkoina
2 prk ruokakermaa
1 pkt Koskenlaskijaa

Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannulla litra vettä, lisää …

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera.




1 kg naudan paahtopaistia
Vähän öljyä
suolaa ja pippuria

Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
(vajaa) 1 dl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl
ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C on kuitenkin optima…

Kinuski-puolukka-juustokakku

Kerta se on ensimmäinenkin, liivatteen käytössäkin. Minulla on ollut aika ylitsepääsemättömiä epäluuloja liivatteen käyttöä kohtaan omassa keittiössäni, mutta nyt päätin rohkaista mieleni, kun iski vastustamaton himo tehdä juuri näitä makuja viikonlopun kahvivieraille. Kannatti - kinuski ja puolukka on täydellinen pari!


Kakun ohje on hyvin pitkälti peräisin täältä. Ostin liivatelehtien sijaan liivatejauhetta, joka oli todella helppokäyttöistä. Ehkä ensi kerralla kokeilen kuitenkin uutta Vege-geliä. Liivatejauhe ei taida toimia ihan yhtä tehokkaasti kuin liivatelehdet, mutta kakku hyytyi kohtuullisen hyvin jauheellakin ilman liotusta. Suosittelut!