torstai 13. lokakuuta 2011

Sisäfileepihvi, rosmariinibataattia ja sinihomejuustokastiketta

Ai ai kun nämä maut sopivatkin hyvin yhteen, suolaista ja makeaa... Tämä ohje on kahdelle ja valmistuu samassa ajassa kuin bataatit kypsyvät uunissa.


Rosmariinibataatit ja pihvit

1 iso bataatti tai 2 pienempää
3 rkl oliiviöljyä
muutama oksa tuoretta rosmariinia
1 valkosipulin kynsi (iso) hakkeluksena
sormisuolaa
mustapippuria
2 naudan sisäfileepihviä + öljyä paistamiseen

Aloita bataateista: kuori ne ja viipaloi isojen ranskalaisten perunoiden kokoisiksi suikaleiksi. Yhdistä mausteet öljyyn ja kierittele bataatit mausteöljyssä. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä ja alkavat rapeutua.

Nosta pihvit hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Paista ne molemmin puolin öljyssä kuumalla pannulla noin minuutti per puoli. Siirrä pihvit uunivuokaan ja laita uuniin bataattien kaveriksi muutamaksi minuutiksi vähän ennen kuin bataatit ovat valmiit. Tee sillä aikaa supernopea kastike.

Sinihomejuustokastike

1,5 prk luomuruokakermaa tai muuta kermaa
1 pkt sinihomejuustoa (esim. Aura Gold)
2 rkl maissitärkkelystä

Kaada kerma samaan pannuun, jossa paistoit pihvit, anna kiehahtaa. Murenna joukkoon 2/3 juustosta ja maissitärkkelys pakkauksen ohjeen mukaisesti. Ripottele lopuksi loput juustot kastikkeen pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti