torstai 20. lokakuuta 2011

Ankkaa appelsiinikastikkeessa ja palsternakkapyree

Tämä oli "tilauspäivällinen", jonka tein isäni syntymäpäivien kunniaksi. Päivänsankari vaikutti tyytyväiseltä kestitykseen ja itse tykästyin kastikkeeseen kovasti - jota olisi kyllä saanut olla ainakin tuplamäärä!



Kastike on hyvin lähellä tätä Hesarin ohjetta. Itse jätin liköörin pois ja lisäsin reippaasti hienoksi raastettua appelsiininkuorta. Linkissä on hyvä perusohje myös ankanrinnan paistamiseen. Varaa vähintään yksi rintapala kahta ruokailijaa kohti.

Palsternakkapyree
Tätä pyrettä tehtiin Maikkarin Neljän tähden illallisessa ja se vaikutti hyvältä - ja sitä se olikin. Itse vähensin perunan määrää ja olisi hyvin voinut vähentää entisestään.

n. 100-200 g jauhoista perunaa
n. 400 g palsternakkaa
2 salottisipulia
2 dl kermaa
maitoa
1 tl suolaa
pippuria
2 tl voita

Keitä kuoritut ja pilkotut kasvikset suolalla maustetussa kerma-maitoseoksessa. Lisää maitoa sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Keitä kypsäksi ja soseuta. Lisää voi ennen tarjoilua. Voit vähentää perunan määrää jos haluat vähähiilarisemman pyreen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti