Siirry pääsisältöön

The Royal Wedding Brunch!

Eihän anglofiili, joka rakastaa shampanjabrunsseja, voi ohittaa tällaista tilaisuutta! Prinssi Williamin ja Katen häitä piti ehdottomasti juhlistaa.


Skonssit mansikkahillokkeen ja kerman kera
Tekemieni skonssien ohje on hyvin lähellä tätä, tosin itse pääsin hyödyntämään Tupperwaren ilmaislahjana saatuja pyöreitä muotteja, joilla painelin taikinasta kello viiden teehetkiltä tutunnäköisiä pyörylöitä. Myös maku ja pyörylöiden rakenne olivat hyvin lähellä muistikuvia skonssien kotikulmilta. Mansikoiden ja kermavaahdon lisäksi testasimme ilmakuivattua kinkkua ja homejuustoa skonssien täytteenä - toimii hyvin myös pikkusuolaisena. Skonssien makeus on suunnilleen digestive-keksien luokkaa.

Brie-meloni-mansikkasalaattia sekä suolaisia skonssitäytteitä

Avokadosalaatti
Brie-tyyppinen pehmeä juusto, hunajameloni ja mansikat sopivat ihanasti yhteen. Avokado-salaatti on muunnelma vuosia sitten saamastani ohjeesta, jota olen tehnyt usein pastaversiona piknikeille ja brunsseille. Tässä versiossa salaattipedillä pikkukuutioina kypsää avokadoa, päärynää ja homejuustoa, kostukkeena oliiviöljyä.

Suklaamansikat
Suklaamansikat ovat suloisia kuin kuninkaallinen suukko parvekkeella ;) Dippaa mansikat sulaan suklaaseen ja anna jähmettyä kylmässä. Splendid, indeed!

Kommentit

  1. Pitänee joskus testata toi skonssiohje, kun olen kokeillut muutamaakin eri ohjetta ja vaikka leipomuksista on tullut ihan hyvää, niin niistä ei ole tullut tarpeeksi skonssimaisia.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli mun mielestä aika hyvä - tosin rapeampi rakenteeltaan kuin kahviloitten jotenkin pullamaisempi rakenne.

    VastaaPoista
  3. Upeita tarjottavia!
    Pitänee kokeilla skonssiohjetta. Tosin clotted creamia ei taida täältä kumminkaan saada, joten siinä suhteessa nautinto jää vähän vajaaksi :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! :) Joo, en lähtenyt kikkailemaan creme fraiche -korvikkeiden kanssa, kuten ensin harkitsin, joten tyydyin ihan vaan kermavaahtoon. Alas meni niinkin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Karppaajan muhkea lihapata

Käy tämä pata muillekin kuin karppaajille, mutta alkuperäisen reseptin olen bongannut karppaus-infon sivuilta. Lihapataan ei tule jauhoja tai muita saosteita, vaan se saa muhia rauhassa uunissa ihanan pehmeäksi. Laita pata tekeytymään jo aamulla ja hauduttele kypsäksi ulkoilupäivän aikana.



Tässä oma versioni padasta, josta riittää isollekin porukalle.

1,2 kg naudan kulmapaistia
1,5 rkl voita tai margariinia
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
1 litra vettä
2 lihafondi-kuutiota / kasvisliemikuutiota tms.
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
6 rkl tomaattipyrettä
2-3 rkl dijon-sinappia
1-2 rkl ketsuppia
2-3 rkl soijaa
4-5 porkkanaa paloiteltuna
2 sipulia isohkoina lohkoina
2 prk ruokakermaa
1 pkt Koskenlaskijaa

Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuehkoiksi siivuiksi syiden vastaisesti. Ruskista siivut nopeasti kuumalla pannulla voissa. Mausta lihat kevyesti suolalla, pippurilla ja runsaalla paprikajauheella. Siirrä palat uuninkestävään isoon pataan. Kiehauta paistinpannulla litra vettä, lisää …

Jälkimarinoitu paahtopaisti

Jälkimarinointi on helpoin tapa saada kunnolla makua paahtopaistiin. Valmista edellisenä päivänä ja tarjoa raikkaan salaatin ja vaikkapa aurajuustoperunoiden kera.




1 kg naudan paahtopaistia
Vähän öljyä
suolaa ja pippuria

Marinadi:
1,5 dl oliiviöljyä
(vajaa) 1 dl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
Tuoretta rosmariinia ja minttua (tai muita yrttejä maun mukaan) silppuna noin 1 dl
ripaukset sokeria, suolaa ja pippuria

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ja ruskista se sitten pienessä öljymäärässä mahdollisimman kuumalla pannulla joka sivulta nopeasti. Suolaa ja pippuroi kevyesti ja siirrä uunipellille. Paista noin 200-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 55 C. Tällöin sisus on vielä punertavaa. Kääri kuuma paisti tiiviisti folioon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Itselläni paisti sai vähän rapsakamman pinnan kuin oli tarkoitus, kun taapero oli käynyt vähän säätämässä paistolämpötilaa kesken kaiken... Se 200 C on kuitenkin optima…

Kinuski-puolukka-juustokakku

Kerta se on ensimmäinenkin, liivatteen käytössäkin. Minulla on ollut aika ylitsepääsemättömiä epäluuloja liivatteen käyttöä kohtaan omassa keittiössäni, mutta nyt päätin rohkaista mieleni, kun iski vastustamaton himo tehdä juuri näitä makuja viikonlopun kahvivieraille. Kannatti - kinuski ja puolukka on täydellinen pari!


Kakun ohje on hyvin pitkälti peräisin täältä. Ostin liivatelehtien sijaan liivatejauhetta, joka oli todella helppokäyttöistä. Ehkä ensi kerralla kokeilen kuitenkin uutta Vege-geliä. Liivatejauhe ei taida toimia ihan yhtä tehokkaasti kuin liivatelehdet, mutta kakku hyytyi kohtuullisen hyvin jauheellakin ilman liotusta. Suosittelut!