Piimäpurkki lojui jääkaapissa, joten johonkin se piti käyttää. Muutkin ainekset tähän helppoon pikapiirakkaan löytyivät kaapista kanelia lukuunottamatta. Alkuperäisen ohjeen bongasin täältä ja näköjään se on ollut HS:n ruokaohjeissakin. Helppo ohje, joka ei vaadi edes vatkaamista. Oma versioni ei ollut ihan maailman keväisin piparkakkumausteineen, mutta hyvää kuitenkin. Seuraavan kerran palaan tähän ohjeeseen ehkä kuitenkin lähempänä joulua kuin juhannusta ;)
Ohje yhteen keskikokoiseen piirakkavuokaan
3 dl (rasvatonta) piimää
puolisen desiä margariinia sulatettuna
vajaa 2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
1 tl piparkakkumaustetta tai kanelia
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
3 dl puolukoita
2 rkl fariinisokeria
Sekoita vehnäjauhoihin sooda, piparkakkumauste/kaneli ja vaniljasokeri. Lisää piimään sula rasva, sokeri ja jauhoseos ja hämmennä tasaiseksi. Kaada taikina voidellulle piirakkavuualle ja levitä päälle puolukat ja fariinisokeri. Kypsennä 200-asteisessa kiertoilmassa n. 18 minuuttia.
Ohje yhteen keskikokoiseen piirakkavuokaan
3 dl (rasvatonta) piimää
puolisen desiä margariinia sulatettuna
vajaa 2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
1 tl piparkakkumaustetta tai kanelia
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
3 dl puolukoita
2 rkl fariinisokeria
Sekoita vehnäjauhoihin sooda, piparkakkumauste/kaneli ja vaniljasokeri. Lisää piimään sula rasva, sokeri ja jauhoseos ja hämmennä tasaiseksi. Kaada taikina voidellulle piirakkavuualle ja levitä päälle puolukat ja fariinisokeri. Kypsennä 200-asteisessa kiertoilmassa n. 18 minuuttia.
Aika jouluiset maut tässä piirakassa on, mutta piparkakkumausteen/kanelin voisi jättää vaikka poiskin. Hyviä kuitenkin tällaiset piimäpohjaiset leipomukset aina on.:) Meilläkin taitaa yksi piimäpurkki olla jääkaapissa vanhentumassa. Ehkä pitää huomenna leipoa jotain.;)
VastaaPoistaJoo, voisi kokeilla joskus vaikka kardemummalla, mmm... :) Kiitos reseptistä, kmsu!
VastaaPoista