Näitä pikkupihvejä on tullut tehtyä aina silloin tällöin vuosien saatossa. Alkuperäinen ohje on Kreikkalainen keittiö -kirjasta (Rena Salaman). Keittämättömistä kikherneistä tulee vielä parempi rakenne pihveihin, mutta jos ei ole aikaa liotella ja keitellä herneitä, käyttövalmiit kikherneet käyvät myös.
Ohjeesta tulee noin 20 pikkupihviä (neljälle pääruokana)
2 prk valmiita kikherneitä
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
puoli punttia tuoretta salviaa silppuna
muutama timjamin oksa
1 kananmuna
1 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
2 rkl korppujauhoja
1,5 rkl juustokuminaa
1 tl currya
1 kesäkurpitsa
suolaa ja pippuria
runsaasti oliiviöljyä paistamiseen
Kuullota sipulihakkelusta n. 1 rkl:ssa oliiviöljyä, lisää valkosipuli murskana ja mausteet (juustokumina, curry) ja hauduttele. Lisää myös yrtit silppuna. Laita sivuun. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella. Lisää massaan kesäkurpitsa karkeana raasteena (purista nesteet pois), jauhot, kananmuna ja mauste-yrttiseos. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pikkupihveiksi jauhotetuin käsin ja paista kypsiksi öljyssä.
Tarjoile esim. tzatzikin ja couscous-salaatin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti