Nämä muffinit oli tarkoitus nauttia Peltolan siirtolapuutarhan idyllissä, jossa äidilläni ja hänen miehellään on mökki, mutta sadesää pilasi suunnitelmat siltä osin. Muffinien mustaherukat ovat siis peräisin siirtolapuutarhasta, jossa kasvaa kaikkea herkkua perunoista ja omenoista karviaismarjoihin ja valkosipuliin. Lisäksi Peltolassa mökkitonttien raja-aidat ovat vadelmapensasta, mikä on kertakaikkisen nerokas ajatus!
2,5 dl sokeria
3 munaa
3 3/4 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
150 g tummaa suklaata
puolisen litraa mustaherukoita
Kuorrute:
rasia Philadelphia-tuorejuustoa tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
n. 0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 2 rkl mustaherukkamehua tai keitettyjen ja survottujen mustaherukoiden lientä
Perustaikinan ohje on Pirkka amerikanmuffini-vuokapaketista eli lähellä näitä valkosuklaaversioita. Eli: Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vuorotellen jauhoseos ja maito varovasti taikinaan. Vältä liiallista vatkaamista. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan. Annostele taikina muffinivuokiin ja painele jokaiseen vuokaan pari rkl marjoja. Jos käytät pakastemarjoja, ne voit lisätä jäisinä taikinan joukkoon jo kulhossa. Paista 200 asteessa n. 10-12 minuuttia muffinien koosta riippuen. Sekoita kuorreutteen ainekset yhteen ja levitä jäähtyneiden muffinien päälle.
Huomioita:
Jos haluat pursottaa kuorrutteen, kannattaa kuorrutteen määrä ainakin tuplata, jopa kolminkertaistaa, sillä pursotettuna kuorrutetta menee todella paljon... itse pursotin vain pari ensimmäistä muffinia ja loppujen päälle sivelin kuorrutteen veitsellä.
Testiyleisö kaipasi muffineihin vähemmän suklaata ja enemmän marjaa. Makuasia, mutta mustaherukkaa tosiaan "uskaltaa" lisätä reippaaminkin. Seuraavalla kerralla keitän osan täytteestä ensin kirpeäksi hilloksi ja lisään kokonaisia marjoja lisäksi.
2,5 dl sokeria
3 munaa
3 3/4 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
150 g tummaa suklaata
puolisen litraa mustaherukoita
Kuorrute:
rasia Philadelphia-tuorejuustoa tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
n. 0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 2 rkl mustaherukkamehua tai keitettyjen ja survottujen mustaherukoiden lientä
Perustaikinan ohje on Pirkka amerikanmuffini-vuokapaketista eli lähellä näitä valkosuklaaversioita. Eli: Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vuorotellen jauhoseos ja maito varovasti taikinaan. Vältä liiallista vatkaamista. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan. Annostele taikina muffinivuokiin ja painele jokaiseen vuokaan pari rkl marjoja. Jos käytät pakastemarjoja, ne voit lisätä jäisinä taikinan joukkoon jo kulhossa. Paista 200 asteessa n. 10-12 minuuttia muffinien koosta riippuen. Sekoita kuorreutteen ainekset yhteen ja levitä jäähtyneiden muffinien päälle.
Huomioita:
Jos haluat pursottaa kuorrutteen, kannattaa kuorrutteen määrä ainakin tuplata, jopa kolminkertaistaa, sillä pursotettuna kuorrutetta menee todella paljon... itse pursotin vain pari ensimmäistä muffinia ja loppujen päälle sivelin kuorrutteen veitsellä.
Testiyleisö kaipasi muffineihin vähemmän suklaata ja enemmän marjaa. Makuasia, mutta mustaherukkaa tosiaan "uskaltaa" lisätä reippaaminkin. Seuraavalla kerralla keitän osan täytteestä ensin kirpeäksi hilloksi ja lisään kokonaisia marjoja lisäksi.
Nam! Mikä tahansa missä on mustaherukkaa aiheuttaa minulla lieviä kuolaamisreaktioita :) Herkullisen oloinen ohje. Pitää ehkä testata jossain vaiheessa...
VastaaPoistaNnnnamnam! Nämä muffinssit on testattava :)
VastaaPoistaKommentoin myös työni puolesta ja olisin kiinnostunut yhteistyöstä blogisi kanssa. Ottaisitko minuun yhteyttä, niin kerron lisää.
Terkuin,
Heli
heli.halva@gmail.com
Jäi vetiseksi ja oli ihan kamalia.. jotain taisin tehdä väärin.. roskiin meni.
VastaaPoistaHuomasin anonyymin kommentin vasta nyt - onpa harmi, ettei onnistunut muffinit. Tarkistin ohjeen vielä, ja ainekset olivat lueteltu oikein. Vatkasithan rasva-sokeriseosta riittävästi vaahdoksi ja lisäksi jokaisen munan jälkeen kunnon vatkaus. Ja maitoa vain puoli desiä pienissä erissä. Suklaa rouheena, ei sulatettuna.
VastaaPoista